Ingezonden persbericht


Orange Nederland ondertekent managed services contract van Ericsson voor beheer en onderhoud van mobiele telefonienetwerk

Den Haag, 29 juni 2007 - Orange Nederland besteedt het beheer en het onderhoud van haar mobiele telefonienetwerk uit aan Ericsson. Het contract dat op 1 juli aanstaande ingaat, heeft een duur van vijf jaar. Met de uitbesteding wil Orange de kwaliteit van het netwerk voor de lange termijn duurzaam waarborgen. De opdracht aan Ericsson omvat daarnaast het optimaliseren van de prestaties van het netwerk om daarmee verdere groei van het gebruik en van gebruikers mogelijk te maken. Onderdeel van het managed services contract is dat circa 190 banen op het gebied van netwerkbeheer en -onderhoud van Orange Nederland naar Ericsson overgaan.

Yves Gauthier, Chief Executive Officer van Orange Nederland, zegt over het contract met Ericsson: 'De samenwerking met Ericsson waarborgt de kwaliteit van ons netwerk. Tegelijk voert uit dit contract voort dat onze hoogwaardige technische netwerkstaf een baan op maat binnen Ericsson krijgt.'

'Wij zijn er trots op dat Orange Nederland per 1 juli het beheer en het onderhoud van het mobiele netwerk aan ons toevertrouwt', aldus Nils de Baar, President van Ericsson in Nederland. 'Onze knowhow in combinatie met de ervaring van de specialisten van Orange Nederland staan garant voor een continue hoogstaande service, en zal voor significante besparingen in de operationele kosten zorgen.'

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Orange Nederland N.V.
Tel: +31 6 18010101
E-mail: pers.nlmb@orange-ftgroup.com

Hollander van der Mey/MS&L
Daniëlle Tamis
Tel: +31 70 354 90 00
E-mail: orange@hvdm.nl

Over Orange
Orange is het merk van de France Telecom Group, één van de meest vooraanstaande telecommunicatiebedrijven ter wereld. France Telecom heeft meer dan 161 miljoen klanten op vijf continenten, van wie tweederde Orange klanten zijn.

In 2006 heeft France Telecom Group een omzet behaald van 51,7 miljard euro. In het eerste kwartaal van 2007 boekte de groep een omzet van 12,8 miljard euro. Op 31 maart 2007 had de France Telecom Group 100,1 miljoen klanten voor mobiele communicatie en 10,2 miljoen ADSL breedbandabonnees. Orange had in Nederland op 31 maart 2007 2.081.000 mobiele klanten en 528.000 internetklanten, waarvan 474.000 breedbandabonnees.

France Telecom wil in Europa toonaangevend zijn in nieuwe telecommunicatiediensten. In 2006 werd Orange het centrale merk van de groep voor internet, televisie en mobiele diensten. Met geïntegreerde producten creëert Orange een wereld zonder technologische barrières waarin consumenten kunnen communiceren waar en wanneer zij dat maar willen.

Meer informatie over Orange is te vinden op www.orange.nl.

Over Ericsson
Ericsson werkt aan de toekomst van mobiele communicatie en breedbandinternet door voortdurend technologisch voorop te lopen. Ericsson levert innovatieve oplossingen in meer dan 140 landen aan alle belangrijke telecom-aanbieders.

Ericsson Managed Services
Ericsson biedt klanten de meest complete reeks managed services, van ontwerp, bouw, exploitatie en beheer van alle dagelijkse netwerkactiviteiten, tot en met het hosten van applicaties en het leveren van network-coverage en capacity on demand. Als de onbetwiste marktleider op dit gebied heeft Ericsson sinds 2002 al meer dan 100 managed services contracten afgesloten met operators over de gehele wereld. De netwerken die Ericsson op deze manier beheert, bedienen in totaal ruim 120 miljoen abonnees over de gehele wereld.