Punch Technix nv


Punch Technix kondigt aan tot 21.364.345 nieuwe aandelen te zullen uitgeven

29 | 06 | 2007

29 juni 2007 - In aansluiting op het gemeenschappelijke persbericht van Punch Technix, Punch International NV (`Punch International') en Punch Graphix Plc (`Punch Graphix') gepubliceerd op 11 juni 2007, kondigt Punch Technix aan dat het 18.169.457 nieuwe Punch Technix aandelen zal uitgeven tegen de uitgifteprijs van EUR 6,26 ten gunste van Punch International in ruil voor de inbreng door Punch International van 58,31% van het uitstaande aandelenkapitaal van Punch Graphix (de `Inbreng'). Punch Technix kondigt verder aan dat het vandaag een aandelenuitgifte lanceert van maximaal 3.194.888 nieuwe aandelen in het kapitaal van Punch Technix, elk met een nominale waarde van EUR 4,00 (de `Aangeboden Aandelen') voor een maximaal bedrag van EUR 20.000.000 tegen een uitgifteprijs van EUR 6,26 per Aangeboden Aandeel (het `Aanbod'). Punch International wordt uitdrukkelijk uitgesloten van deelname aan het Aanbod. De transacties beschreven in dit persbericht zijn onderworpen aan de toepasselijke effectenwetgeving en de voorwaarden en bepalingen beschreven in het prospectus dat vanaf vandaag verkrijgbaar is (het `Prospectus'). Voormelde transacties werden goedgekeurd door de buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders van Punch Technix gehouden op 27 juni 2007.

Details van het Aanbod
Het Aanbod omvat een aanbod van maximaal 3.194.888 Aangeboden Aandelen met een nominale waarde van EUR 4,00 per aandeel tegen de uitgifteprijs van EUR 6,26 per aandeel aan bestaande aandeelhouders van Punch Technix, met uitzondering van Punch International. De Aangeboden Aandelen vertegenwoordigen een totaal bedrag van maximaal EUR 20.000.000.

Aan elke aandeelhouder, met uitzondering van Punch International, die in het bezit was van aandelen Punch Technix onmiddellijk na de sluiting van de handel op Euronext Amsterdam op 28 juni 2007 (`Gerechtigd Persoon') worden niet-overdraagbare en niet-verhandelbare inschrijvingsrechten (`SETs') toegekend. Elke SET geeft Gerechtigde Personen het recht om in te schrijven op 7 nieuwe Aandelen in Punch Technix tegen betaling van de uitgifteprijs van EUR 6,26 per aandeel. Vanaf vrijdag 29 juni 2007 zullen de aandelen in het kapitaal van Punch Technix verhandeld worden exclusief SETs.

De statutaire voorkeursrechten van gewone aandeelhouders van Punch Technix gelden niet in het kader van het Aanbod. Punch Technix onderneemt geen enkele actie om een publieke plaatsing van de SETs of de Aangeboden Aandelen in enige jurisdictie buiten Nederland mogelijk te maken. De SETs worden alleen toegekend en de Aangeboden Aandelen worden uitsluitend aangeboden in die jurisdicties waarin, en alleen aan die personen aan wie, de toekenning van de SETs en de aanbieding en verkoop van de Aangeboden Aandelen (uit hoofde van de uitoefening van Rechten of anderszins) wettelijk is toegestaan.

Gerechtigde Personen van wie de aandelen geregistreerd zijn in het aandeelhoudersregister van Punch Technix en van wie het adres vermeld in het aandeelhoudersregister een adres in Nederland is, zullen een brief ontvangen waarin hun meegedeeld wordt op hoeveel SETs zijn recht hebben en welke procedure zij moeten volgen om hun SETs uit te oefenen.

Met inachtneming van de toepasselijke effectenwetgeving kunnen Gerechtigde Personen inschrijven op Aangeboden Aandelen door de uitoefening van SETs gedurende de periode die loopt van 2 juli 2007 tot 17.40u Midden-Europese tijd op 13 juli 2007 (`Uitoefeningsperiode).

De uiterste datum waarop en/of het tijdstip waarvoor de intentie tot uitoefening geldig gemeld kan worden door Gerechtigde Personen kan vroeger zijn, afhankelijk van de financiële instelling waar hun SETs gehouden worden. Eenmaal hun SETs uitgeoefend werden, mogen Gerechtigde Personen de uitoefening ervan niet herroepen of wijzigen. Voor SETs die niet werden uitgeoefend tijdens de Uitoefeningsperiode zal er geen zogenoemde rump-offering zijn. Gerechtigde Personen die hun SETs niet uitgeoefend hebben voor het einde van de Uitoefeningsperiode, zullen hun SETs niet langer kunnen uitoefenen. SETs die niet geldig werden uitgeoefend tijdens de Uitoefeningsperiode vervallen.

De notering van de Aangeboden Aandelen aan Eurolist by Euronext Amsterdam werd aangevraagd. De Aangeboden Aandelen zullen vanaf de dag van betaling en levering verhandeld worden onder ISIN-code NL0000378768, effectencode 37876 en symbool `PNX', net zoals de aandelen die reeds genoteerd zijn aan Eurolist by Euronext Amsterdam.

De netto-opbrengst van het Aanbod zal maximaal EUR 19,3 miljoen bedragen (na kosten, commissies en eventuele belastingen). Punch Technix wil de netto-opbrengst van het Aanbod aanwenden voor algemene bedrijfsdoeleinden.

Petercam Bank N.V. werd aangesteld als listing agent voor het Aanbod.

Tijdschema

Onderstaand tijdschema vermeldt enkele verwachte datums voor belangrijke gebeurtenissen in verband met het Aanbod. Tijdstippen verwijzen naar Midden-Europese tijd.

Registratiedatum

28 juni 2007

Publicatie van het Prospectus

29 juni 2007

Handel exclusief SETs

29 juni 2007

Start van de Uitoefeningsperiode

2 juli 2007

Einde van de Uitoefeningsperiode

13 juli 2007, 17.40u

Verwachte toewijzing van de Aangeboden Aandelen

17 juli 2007

Publicatie van de resultaten van het Aanbod

18 juli op de website van de Vennootschap, in een persbericht, de Officiële Prijscourant en in Het Financieele Dagblad.

Verwachte notering van en begin van de handel in Aangeboden Aandelen aan/op Euronext Amsterdam

18 juli 2007 aan Eurolist by Euronext

Betaling voor en levering van de Aangeboden Aandelen

18 juli 2007

Details van de Inbreng
Punch International zal 60.000.000 aandelen in het kapitaal van Punch Graphix, zijnde 58,31% van alle uitgegeven en uitstaande aandelen in het kapitaal van Punch Graphix, overdragen aan Punch Technix als een inbreng in natura in het kapitaal van Punch Technix (de `Inbreng'). In ruil voor de Inbreng ontvangt Punch International 18.169.457 nieuwe Punch Technix aandelen tegen de uitgifteprijs van EUR 6,26 per aandeel. In overeenstemming met de statuten van de Vennootschap gelden de voorkeursrechten van houders van gewone aandelen niet met betrekking tot de aandelen gecreëerd als gevolg van de inbreng in natura.

Naast de Inbreng zal Punch International de resterende aandelen die het houdt in het kapitaal van Punch Graphix, zijnde 38,21% van de aandelen Punch Graphix (39.319.942 Punch Graphix Aandelen) verkopen aan Punch Technix tegen contante betaling van EUR 74.538.027. Petercam Bank N.V. heeft een beoordeling gegeven van de billijkheid, vanuit financieel standpunt, van de prijs waartegen Punch Technix de Punch Graphix aandelen zal verwerven. Het bedrag van de contante betaling verschuldigd door Punch Technix wordt gefinancierd door een rekening-courant met Punch International. Deze rekening-courant moet uiterlijk binnen 5 jaar na de vereffeningsdatum aangezuiverd zijn. De interesten op deze rekening-courant zijn marktconform (6-maanden EURIBOR + 1,75%) en lopen tot aan de volledige terugbetaling. Na afloop van de Inbreng en de acquisitie zal Punch Technix dus 96,52% van de uitgegeven en uitstaande aandelen van Punch Graphix bezitten.

Het Prospectus
Gerechtigde Personen dienen hun oordeel te baseren op het Prospectus dat werd ingediend bij en goedgekeurd door de AFM. Vanaf vandaag kunnen Gerechtigde Personen gratis exemplaren van het Prospectus verkrijgen door een aanvraag te richten per brief, per fax of via e-mail aan:

* Punch Technix Kromme Spieringweg 289b, 2141 BS Vijfhuizen Nederland,
email: info@punchtechnix.com tel: +31 (0)23 558 9050; of Petercam Bank N.V. De Lairessestraat 180 1075 HM Amsterdam, email: punchtechnix@petercam.nl tel. +31 (0)20 573 5589.

Beleggers kunnen het Prospectus op verzoek in elektronische of gedrukte vorm verkrijgen.

Vanaf maandag 2 juli 2007 kan het Prospectus eveneens in elektronische vorm gedownload worden van de website van Punch Technix, www.punchtechnix.com, de website van Petercam, www.petercam.nl en de website van Euronext, www.euronext.com.

De verspreiding van het Prospectus en het aanbod en de verkoop van de aangeboden nieuwe aandelen kan in bepaalde rechtsgebieden onderworpen zijn aan wettelijke beperkingen. Personen die in het bezit zijn van een exemplaar van het Prospectus dienen zich te informeren over zulke beperkingen en deze na te leven. Elke Gerechtigde Persoon dient zijn of haar professionele adviseurs te raadplegen alvorens te beslissen om enige investeringsbeslissing te nemen met betrekking tot de Aangeboden Aandelen en om na te gaan of het voor hem of haar als potentieel investeerder wettelijk toegelaten is om in te tekenen op de Aangeboden Aandelen en ze te kopen.

Contactpersonen

Punch International N.V.

Punch Graphix Plc

De heer Wim Deblauwe, Chief Financial Officer

De heer Peter Tytgadt, Chief Financial Officer

Tel: +32 (0)9 243 4840

Tel: +32 (0)3 443 19 08

Punch Technix N.V.

Petercam Bank N.V.

De heer Marc Maes, Secretary General

De heer Peter Maenhout, Corporate Finance

Tel: +31 (0)23 558 9050

Tel: +31 (0)20 573 5588

Over Punch Technix

Punch Technix combineert jarenlange ervaring en geavanceerde productietechnieken met een strategische geografische aanwezigheid en is daardoor de ideale partner voor de ontwikkeling en productie van apparatuur en machines voor toonaangevende leveranciers uit de agro-food industrie, de grafische industrie, de medische industrie en diverse andere sectoren. Ontwikkeling en engineering zijn gevestigd in Nederland, ondersteund door een ultramoderne productiefaciliteit in Namestovo, Slowakije. Daarnaast is Punch Technix actief onder eigen merknamen: onder het label RMS produceert de groep automatische melksystemen voor de grote en middelgrote melkveehouderijen. Punch Technix is genoteerd aan Euronext Amsterdam (PNX). In een persbericht d.d. 2 juni 2007 kondigde Punch Technix aan dat het een intentieverklaring had getekend met WestfaliaSurge betreffende het verlenen van een wereldwijde licentie op de RMS-technologie aan WestfaliaSurge. Een en ander zou een belangrijke impact kunnen hebben op de toekomstige activiteiten van RMS.

Website: www.punchtechnix.com

Over Punch International
Sinds zijn oprichting in 1982 is Punch uitgegroeid tot een gediversifieerde industriële holding. Punch mikt op kapitaalgroei op lange termijn door middel van meerderheidsparticipaties in een gevarieerde portfolio van bedrijven waarvan het de impliciete waarde wil ontsluiten. Als technologiekatalysator financiert Punch de commerciële doorbraak van bewezen en veelbelovende technologieën. Als consolidator wil Punch kritieke massa creëren waardoor het een dominante marktpositie kan verwerven in die segmenten waarin het actief is. Punch speelt steeds een actieve rol in het management van zijn participaties om hun operationele, commerciële en financiële prestaties positief te beïnvloeden en zo de waarde voor de aandeelhouders te maximaliseren. `Punch, unlocking value.' Over 2006 realiseerde Punch een omzet van 197,5 miljoen euro en een nettowinst van 21,1 miljoen euro. Punch noteert aan Euronext Brussel sinds 1999 en maakt er deel uit van de NextPrime index.

Website: www.punchinternational.com

Over Punch Graphix
Punch Graphix biedt innovatieve, competitieve en milieuvriendelijke beeldvormings- en drukoplossingen voor de wereldwijde grafische industrie. Onder de merknaam Xeikon ontwerpt, ontwikkelt en vermarkt Punch Graphix digitale kleurendruksystemen, software en verbruiksartikelen van topkwaliteit voor commerciële toepassingen, documentdrukwerk en de industrie. Onder de merknaam basysPrint ontwerpt, ontwikkelt en vermarkt Punch Graphix beeldvormingssystemen van het midden- en topgamma voor de commerciële offset prepress-sector. Punch Graphix is sterk R&D-gericht en zet zich volledig in voor de tevredenheid van zijn klanten. Het streeft naar kostenefficiënte grafisch uitmuntendheid die alle verwachtingen overtreft. Punch Graphix is genoteerd aan de AIM in Londen (PGX).

Website: www.punchgraphix.com

Andere informatie
Deze aankondiging is geen prospectus. Het aanbod om gewone aandelen te verwerven als gevolg van het voorgestelde aandelenaanbod zal uitsluitend gebaseerd zijn op, en elke investeerder dient zijn investering uitsluitend te baseren op, de informatie vervat in het prospectus dat in het kader van dit aanbod algemeen verkrijgbaar gesteld zal worden in Nederland. Zodra het prospectus algemeen verkrijgbaar is, zullen exemplaren ervan onder andere kosteloos verkrijgbaar zijn op de website van Euronext Amsterdam (enkel voor Nederlandse ingezetenen) en op de website van de Vennootschap.

Deze aankondiging vormt geen aanbod of onderdeel van een aanbod of uitnodiging voor de aankoop of verkoop van effecten, noch een uitnodiging tot het doen van een bod om deze te kopen of verkopen in de Verenigde Staten of enige andere jurisdictie. Noch deze aankondiging of enig deel ervan, noch het feit van haar publicatie, mogen de basis vormen voor enige overeenkomst of investeringsbeslissing van welke aard ook. Investeerders dienen hun investeringsbeslissing uitsluitend te baseren op het prospectus dat in het kader van het voorgestelde aanbod zal uitgegeven worden.

Men mag zich niet zonder meer verlaten op de informatie vervat in deze aankondiging of op de volledigheid ervan, voor welke doeleinden dan ook. Noch Punch Technix, noch een van zijn directeuren, managers, bedienden of adviseurs, noch enig ander persoon, legt verklaringen af of geeft garanties, expliciet of impliciet, aangaande de billijkheid, nauwkeurigheid of volledigheid van de informatie vervat in deze aankondiging of van de erin vermelde of geïmpliceerde opvattingen en bijgevolg kan men zich niet verlaten op de billijkheid, nauwkeurigheid of volledigheid van de informatie vervat in deze aankondiging of van de erin vermelde of geïmpliceerde opvattingen. Noch Punch Technix, noch een van zijn directeuren, managers, bedienden of adviseurs, noch enig ander persoon, zal aansprakelijk zijn voor fouten of weglatingen van welke aard ook, of enige verliezen die direct of indirect zouden voortvloeien uit het gebruik van deze aankondiging of de inhoud ervan of die er op welke andere manier dan ook mee verband houden.

Bepaalde verklaringen in deze aankondiging zijn toekomstgerichte verklaringen (`forward-looking statements'). Elke toekomstgerichte verklaring geldt slechts op de datum van deze aankondiging. Dergelijke verklaringen zijn gebaseerd op huidige verwachtingen en overtuigingen en houden, uit de aard der zaak, een aantal bekende en onbekende risico's en onzekerheden in waardoor de werkelijke resultaten en prestaties aanzienlijk kunnen afwijken van verwachte toekomstige resultaten of prestaties verwoord of geïmpliceerd in de toekomstgerichte verklaringen. De informatie en standpunten vervat in deze aankondiging kunnen zonder voorafgaande kennisgeving veranderen, en wij hebben niet de bedoeling, noch de verplichting, om de toekomstgerichte verklaringen in dit bericht te actualiseren, behoudens voor zover wij daartoe verplicht zijn door enige toepasselijke wetgeving of door de regelgeving van enige beurs waarop onze aandelen mogelijk verhandeld zullen worden.

Elke verklaring in deze aankondiging in verband met het voorgestelde aanbod is enkel gericht tot en bestemd voor beleggers uit lidstaten van de Europese Economische Ruimte die `gekwalificeerde beleggers' zijn zoals gedefinieerd in artikel 2(1)(e) van de Prospectusrichtlijn (Richtlijn 2003/71/EC) (`Gekwalificeerde Beleggers'). Elke Gekwalificeerde Belegger wordt verondersteld ermee in te stemmen en verklaard te hebben dat effecten verworven naar aanleiding van het geplande aanbod niet werden verworven voor rekening van beleggers die geen Gekwalificeerde Beleggers zijn.

In het Verenigd Koninkrijk is dit bericht alleen gericht aan personen (a) die professionele ervaring hebben op het gebied van beleggingen en die vallen onder de definitie van `professionele beleggers' (`investment professionals') uit artikel 19(5) van de Financial Services and Markets Act 2000 (Financial Promotion) Order 2005, zoals gewijzigd (de `Order') of (b) die vallen onder `high net worth bodies corporate', verenigingen zonder rechtspersoonlijkheid (`unincorporated associations'), partnerschappen (`partnerships') en de beheerders van trusts met een hoog netto vermogen zoals beschreven in artikel 49(2) van de Order, of (c) waarvan wij op basis van redelijke gronden hebben aangenomen dat zij kwalificeren als personen waarop artikel 43(2) van de Order voor deze doeleinden van toepassing is, of (d) andere personen aan wie het geoorloofd is dit bericht te richten (aan zulke personen samen wordt gerefereerd met `Relevante Personen'). In het Verenigd Koninkrijk is iedere investering of investeringsactiviteit alleen beschikbaar voor en zal alleen aangegaan worden met Relevante Personen. Iedere andere persoon die dit document ontvangt mag er niet op vertrouwen, noch naar handelen.

De effecten die aangeboden zullen worden in het kader van het geplande aanbod zijn niet en zullen niet worden geregistreerd onder de US Securities Act van 1933, zoals gewijzigd (de `US Securities Act') en mogen niet aangeboden of verkocht worden in de Verenigde Staten of aan, voor rekening van of ten gunste van, ingezetenen van de Verenigde Staten (`US persons' zoals gedefinieerd in Regulation S van de US Securities Act), tenzij de effecten geregistreerd werden onder de US Securities Act of een vrijstelling van registratie van toepassing is. In het kader van het geplande aandelenaanbod zullen geen effecten worden aangeboden in de Verenigde Staten.