Campina haalt chocolademelk terug uit de markt

29.06.2007 / 09:08 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Porter novelli

Porter novelli

Campina heeft besloten om uit voorzorg chocolademelk verspreid via bedrijfsrestaurants, instellingen en scholen uit de markt te halen. Reden hiervoor is een kortere houdbaarheid dan op de verpakking staat vermeld waardoor het product niet voldoet aan de strenge kwaliteitseisen van Campina. Deze kortere houdbaarheid is veroorzaakt omdat de chocolademelk is vermengd met een geringe hoeveelheid verse consumptiemelk met een kortere houdbaarheidsdatum. Hierdoor kan in incidentele gevallen sneller bederf en smaakverlies optreden. Alle andere Campina producten zijn in orde.

Er is geen enkel gevaar voor de volksgezondheid. Wij adviseren om de chocolademelk niet te consumeren en weg te gooien. Mocht het product toch genuttigd zijn en de consument heeft vragen dan kan men contact opnemen met Campina Consumentenservice, telefoonnummer 0800 2352267 (gratis).

Het gaat om chocolademelk met een uiterste houdbaarheidsdatum van 6 en 10 juli die op de verpakking is te vinden. Campina heeft de bedrijfsrestaurants, instellingen en scholen direct gevraagd dit product te verwijderen en niet te verstrekken.

Campina betreurt de ontstane situatie. De onderneming heeft direct stappen ondernomen om te voorkomen dat iets dergelijks zich in de toekomst kan herhalen.

Vanaf maandag 2 juli is Campina chocolademelk weer verkrijgbaar.

======