Omzet Oracle EMEA stijgt 28 procent

De Meern, 29 juni 2007 - Oracle maakt bekend dat de omzet in Europa, Midden Oosten en Afrika (EMEA) in het fiscale jaar 2007 is uitgekomen op 6,0 miljard dollar. Dit is een stijging van 28 procent ten opzichte van het vorig fiscale jaar.

Sergio Giacoletto, Executive Vice President, Oracle EMEA: "Het afgelopen jaar hebben veel klanten gekozen voor Oracle als strategisch platform voor hun organisatie. Dit heeft geresulteerd in enorme groei in EMEA. We zien dat we steeds vaker deals winnen, omdat klanten graag zakendoen met één enkele leverancier die kan voorzien in alle behoeften. Bedrijven uit steeds meer sectoren kiezen voor Oracle als IT-partner vanwege de combinatie van uitstekende bedrijfsapplicaties, innovaties gebaseerd op open standaarden en eersteklas ondersteuning."

In EMEA zag Oracle met name groei in sectoren als financiële dienstverlening, nutsbedrijven, communicatie en retail. Om aan die stijgende vraag te kunnen voldoen, is het aantal kantoren in EMEA verder uitgebreid tot 132 in 57 landen.

In het afgelopen kwartaal werd in Nederland onder andere een overeenkomst gesloten met Casema/@Home/Multikabel. Walter Blom, CFO van Casema/@Home/Multikabel: "Tijdens het integratieproces na onze fusie is gekozen voor Oracle E-Business Suite als het centrale platform waarmee we in de toekomst onze klanten willen bedienen. Casema maakte op zijn serviceafdeling al sinds 2004 gebruik van deze oplossing. Oracle E-Business Suite-applicaties en Oracle CRM ondersteunen ons bij het behalen van onze doelstellingen."

Over Oracle
Oracle is 's werelds grootste leverancier van bedrijfssoftware.