Port of Rotterdam

Havenbedrijf vindt opvolger Pieter Struijs

29-06-2007

André Toet (Maersk) naar directie Havenbedrijf Rotterdam

Het Havenbedrijf Rotterdam heeft André Toet benoemd om de volgend jaar met pensioen gaande Pieter Struijs op te volgen als directeur Infrastructuur en Maritieme Zaken. Toet (43) is momenteel CEO van de Area Central Europe van Maersk Line. Hij treedt per 1 oktober in dienst van het Havenbedrijf en neemt per 1 januari de taken van Pieter Struijs officieel over.

Ondanks zijn 43 jaar heeft André Toet al een lange carrière achter de rug in de zeevaart en logistieke managementfuncties. Na de Hogere Zeevaartschool 'Willem Barentz' (HTS-niveau) stond hij als stuurman en nautisch officier een aantal jaren op de brug bij rederij Nedlloyd. Eind jaren '80 maakte hij de overstap naar het logistiek management binnen hetzelfde bedrijf. Medio jaren '90 werkte Toet vier jaar voor Nedlloyd in Bangkok en Hong Kong. In 1998 kwam hij terug naar Rotterdam en was daar vanaf 2000 verantwoordelijk voor de regio Europa. Eerst binnen P&O Nedlloyd, en na de overname door AP Möller Maersk, voor laatstgenoemde.

Pieter Struijs wordt in april 2008 65 jaar. Hij is dan bijna achttien jaar lid van de directie van het Havenbedrijf Rotterdam. Struijs' belangrijkste aandachtsgebied is altijd de maritieme kant van de haven geweest. Zo was hij in de jaren negentig havenmeester van Rotterdam en is hij nu verantwoordelijk voor aanleg en onderhoud van de infrastructuur in de haven, zoals wegen en kademuren, maar ook voor het vermaarde verkeersbegeleidend systeem waarmee alle scheepvaart wordt gecoördineerd. Na 11 september 2001 kreeg de beveiliging van het havencomplex zijn bijzondere aandacht. Ook het milieu maakt onderdeel uit van zijn portefeuille, van het schoner maken van de Rijn door afspraken te maken over het stopzetten van lozingen, tot het dossier luchtkwaliteit. Struijs geniet internationaal aanzien door zijn presidentschap van de International Association of Ports and Harbors (2003-2005). Plaatselijk heeft Pieter Struijs enige bekendheid als voorzitter van de Raad van Commissarissen van Sparta.

Gelet op zijn aanstaande pensionering is het Havenbedrijf bijtijds begonnen een opvolger te zoeken voor Pieter Struijs. Die bleek relatief snel gevonden, zodat sprake zal zijn van een goede inwerkperiode en zorgvuldige overdracht van dossiers. André Toet begint 1 oktober a.s. bij het Havenbedrijf en neemt op 1 januari formeel de functie van directeur Infrastructuur en Maritieme Zaken over. Pieter Struijs blijft vervolgens tot zijn afscheid in april enkele belangrijke dossiers voor het Havenbedrijf behartigen.

© Havenbedrijf Rotterdam N.V.