Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

vrijdag 29 juni 2007

Geldboom Europees kampioen
Money Tree verslaat overtuigend Europese concurrentie

Den Haag -Het studentenbedrijf Money Tree sleepte donderdagavond de hoofdprijs in de Europese finale van studentenbedrijven binnen. In Amsterdam werd Money Tree w het 'Beste HBO-studentenbedrijf van Nederland' en dat succes zetten ze voort in Oslo. De jury was unaniem en razend enthousiast over het product, de geldboom, en het bedrijf.

Money Tree is een studentenbedrijf van de Fontys Hogeschool in Eindhoven. Zij deden al internationale ervaring op tijdens de International Trade Fair in Boekarest dit jaar. Daar wonnen ze de speciale juryprijs voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Vandaag keren ze terug in Nederland.

Leren Ondernemen in een studentenbedrijf
Het studentenbedrijf is een initiatief van Jong Ondernemen. Deze stichting stimuleert ondernemerschap en ondernemend gedrag bij studenten. Jong Ondernemen biedt VMBO-, MBO- en HBO-scholen het project studentenbedrijf. In het project maken leerlingen in de praktijk kennis met alles wat bij ondernemen en het bedrijfsleven komt kijken. Ze richten een bedrijf op dat ze een schooljaar lang zelf runnen, waarbij ze hun competenties ontdekken en verder ontwikkelen. In dat jaar doen ze alles wat ook binnen een 'echte' onderneming gebeurt, van het maken van een ondernemersplan en de inkoop of het ontwerp van een product of dienst, tot de uitgifte en verkoop van aandelen, de marketing en promotie. Meer informatie over Jong Ondernemen en de studentenbedrijven is te vinden op www.jongondernemen.nl.

/einde persbericht/