Gemeente Tilburg

29 juni 2007

Overkoepeling boven tien Brede Scholen Tilburg
Stichting Brede School Tilburg staat voor samenwerking

Tilburg krijgt een stichting Brede School Tilburg; een overkoepeling boven de tien Brede Scholen die de stad momenteel rijk is. Belangrijkste taak van de stichting is het (aan)sturen van ontwikkelingen en de uitvoering en evaluatie van beleid. Het college heeft op 26 juni ingestemd met de vormgeving en structurering van de koepel en besloten om vanaf
1 januari 2008 een subsidierelatie met de stichting aan te gaan.

Samenwerking
Wethouder Backx (Onderwijs en Jeugdbeleid): "De stichting staat symbool voor de samenwerking tussen de tien Brede Scholen in Tilburg. Zij zorgt voor een centrale aansturing van de samenwerkende partners uit het onderwijs-, zorg- en welzijnsveld en van de coördinatoren van de verschillende Brede Scholen. Hierdoor zal de kwaliteit van de Brede Scholen in Tilburg verder verbeteren."

Stichting
Vanaf 2004 voelden de gemeente en de betrokken partners al de noodzaak om sterker in te zetten op de interne kwaliteitszorg van Brede Scholen in Tilburg. Naar aanleiding van twee onderzoeken is besloten om een werkmaatschappij op te richten. Een regiegroep, bestaande uit vertegenwoordigers van het primair onderwijs en de zorg- en welzijnsector, heeft vervolgens een rapport opgesteld met adviezen voor de vormgeving en structurering van de nieuwe koepel: Brede School Tilburg, richting voor de toekomst. Hierin adviseren zij om de koepel in een stichtingvorm te gieten. Het bestuur van de stichting zal bestaan uit vertegenwoordigers van de besturen primair onderwijs (drie personen) en van de sectoren zorg en welzijn (twee personen). Verder komt er een adviesraad die het bestuur adviseert over beleidsvraagstukken op strategisch niveau. Deze raad bestaat uit vertegenwoordigers van scholen, instellingen en organisaties die bij de Brede Scholen in Tilburg betrokken zijn. Servicedienst De Stichting Brede School Tilburg krijgt ook een werkorganisatie met een directeur en Faciliteiten administratieve/secretariële ondersteuning. De directeur krijgt de dagelijkse leiding en Personeel zorgt voor de aansturing van de coördinatoren van de Brede Scholen. Informatisering Financiële Administratie Alle betrokken partners hebben inmiddels met het rapport en de uitvoering daarvan Juridische Zaken ingestemd. Op dit moment is een 'kwartiermaker' de stichting Brede School Tilburg aan het Communicatie voorbereiden, zodat de stichting naar alle waarschijnlijkheid op 1 januari 2008 officieel van start kan gaan.

Voor de pers:
Theun van den Boer, gemeente Tilburg, telefoon (013) 542 8819; Esy Hoek, gemeente Tilburg, telefoon (013) 542 8835.


---- --