Landschap Noord-Holland


Persbericht

Castricum, 29 juni 2007

Vernieuwend project of activiteit gezocht voor Zilveren Maan Prijs

Drie natuur- en milieuorganisaties reiken voor de vijfde keer de Zilveren Maan uit, de prijs voor vrijwillig natuur-, milieu of landschapsbeheer in Noord-Holland. Iedereen die een geslaagd project of baanbrekende activiteit op het gebied van natuur, milieu of landschap in Noord-Holland kent, dat is uitgevoerd door een enthousiaste vrijwilliger of vrijwilligersgroep tussen september 2006 en september 2007, kan deze nu voordragen voor de prijs.

De Zilveren Maanprijs is bedoeld om een geslaagd project of baanbrekende activiteit op het gebied van natuur, milieu of landschap in Noord-Holland, dat is uitgevoerd door een enthousiaste vrijwilliger of vrijwilligersgroep in het zonnetje te zetten. De prijs is een initiatief van de Milieufederatie Noord-Holland, Landschap Noord-Holland en IVN Consulentschap Noord-Holland. De Zilveren Maan werd in 2002 voor het eerst uitgereikt. De Zilveren Maanprijs is in 2006 uitgereikt aan Projectgroep Volkstuinroute Boven Y met hun winnende project Volkstuinroute Boven Y.

U kunt uzelf, uw eigen groep, een persoon of een andere organisatie aanmelden voor de Zilveren Maanprijs. Aanmeldingen dienen uiterlijk maandag 17 september binnen te zijn bij IVN Consulentschap Noord-Holland in Castricum. De uitreiking van de Zilveren Maan vindt plaats op vrijdag 26 oktober, tijdens de Noord-Hollandse dag voor Natuur- en Milieueducatie. Meer informatie en een aanmeldingsformulier vindt u op www.zilverenmaanprijs.nl. U kunt ook contact opnemen met IVN Consulentschap Noord-Holland, telefoon 0251 - 650 783.

De prijs, bestaande uit een beeldje gemaakt door mw. F. Zwaag, ontleent haar naam aan een in Noord-Holland vrijwel uitgestorven dagvlinder, de Zilveren Maan. Alleen bij Kortenhoef weet een kleine populatie van de Zilveren Maan te overleven. In het Ilperveld is in 2001 de vlindersoort geherintroduceerd.