P E R S B E R I C H T

Team GX: de beste vrouwelijke gamers van NederlanD

Webtechnologiebedrijf GX sponsort 'first ladies in first person shooters'

Nijmegen, 29 juni 2007 - GX, topleverancier van producten en oplossingen voor web content management, is op zoek naar vrouwelijke gamers. De vrouwen die als beste uit de bus komen in 'first person shooters' zoals Quake 4 en Call of Duty 2 verdienen een plaats in Team GX - www.teamgx.nl - en zijn verzekerd van de beste spullen op het gebied van computergames.

Op het open Nederlands kampioenschap gamen, afgelopen april in Eindhoven, waren gamende vrouwen ver te zoeken. Maar toch zijn het niet alleen mannen die goed kunnen gamen, stelt webtechnologiebedrijf GX. Gamende vrouwen verdienen ondersteuning en daarom is het succesvolle bedrijf begonnen met het samenstellen van een vrouwenteam: Team GX. Met deze sponsoractie - te volgen op www.teamgx.nl - wil GX tevens meer bekendheid krijgen bij gemotiveerde en betrokken ICT'ers die gek zijn op alles wat met webtechnologie te maken heeft. GX biedt hen namelijk de ideale omgeving als leverancier van GX WebManager, het meest vooruitstrevende product voor web content management. GX WebManager wordt ontwikkeld op basis van de nieuwste Java technologie en open standaarden. Dit innovatieve product wordt gebruikt voor websites die behoren tot de bekendste en drukst bezochte sites van Nederland.

Volgende week vrijdag wordt de jacht op vrouwelijk gametalent gesloten, waarna de dames het in de eerste fase van de strijd één op één tegen elkaar opnemen. Van de winnaars worden teams samengesteld die tegen elkaar gaan strijden. De grote finale, die het definitieve Team GX moet gaan opleveren, vindt plaats op 8 september.

Het echte werk

Het gaat hier dus niet om vrouwen die een verdienstelijk potje Mahjong of Patience spelen. De kandidaten moeten hun muissnelheid, behendigheid, koelbloedigheid en andere gaming skills laten zien in het echte werk: Quake 4, Unreal Tournament 2004, Counter Strike of Call of Duty 2. Games waarin vrouwen volgens GX ook hun 'mannetje' staan. De hoofdprijs van deze 'talentenjacht' is een plaats in het - door GX gesponsorde - team, maar ook op de weg daar naartoe zijn er mooie prijzen te winnen. Inschrijven kan nog tot vrijdag 6 juli op www.teamgx.nl.

Over GX

GX is een succesvol webtechnologiebedrijf en de grootste onafhankelijke leverancier in Nederland van oplossingen voor web content management. Met behulp van het product GX WebManager worden voor klanten innovatieve en betrouwbare oplossingen gebouwd door GX en GX partners, uiteenlopend van moderne informatieve websites tot krachtige oplossingen voor online sales & marketing in complexe organisaties.

De visie van GX is dat een steeds groter wordend deel van de bedrijfsprocessen plaatsvindt vanuit het online kanaal naar binnen toe. GX WebManager is speciaal ontwikkeld voor dergelijke 'outside in' processen. Een robuust en flexibel platform gebaseerd op open standaarden en met een op componenten gebaseerde architectuur. GX WebManager wordt gebruikt door middelgrote en grote organisaties in uiteenlopende sectoren en klanten van naam zoals KPN, Menzis, Reed Business, SNS, Connexxion, Ajax, PSV, Unicef, Gemeente Eindhoven, Gemeente Amstelveen, Asics, Planet Internet, Weekblad Persgroep, IDG, Nationale Postcode

Loterij, KNVB en vele andere. De klanten van deze organisaties beschouwt GX ook als klanten van GX; moderne consumenten die zich bewegen in een digitale wereld zonder grenzen. Die klanten tevreden stellen is het doel. Dat verklaart 'outside in' en onderscheidt GX WebManager in de markt. Bezoek ook www.gx.nl.

//////////////////