Ingezonden persbericht


Arnhem, 29 juni 2007

Persbericht

Presikhaaf Bedrijven sluit herstelplan succesvol af

Omdat de beoogde resultaten van het herstelplan STERK zijn gerealiseerd, heeft het Algemeen Bestuur op 27 juni 2007 besloten het herstelplan eerder af te sluiten.

Het in 2005 goedgekeurde herstelplan STERK, werd gestart om de continuïteit van Presikhaaf Bedrijven te waarborgen. Het plan moest enerzijds zorgen voor een structurele kostenverlaging door de reductie van ambtelijke formatieplaatsen, het terugdringen van de huisvestingslasten en sanering van een aantal niet rendabele activiteiten. Anderzijds speelde het plan in op een verhoging van de omzet, betere marges en het opstarten van nieuwe activiteiten.

Positieve resultaten 2006 en 2007
Het jaar 2006 is afgesloten met een positief exploitatieresultaat van 1,3 miljoen. De effecten van het herstelplan STERK, zoals lagere kosten en beter renderende activiteiten, zijn duidelijk zichtbaar in deze positieve resultaatontwikkeling. Daarnaast heeft de hogere Rijksbijdrage een positief effect gehad op het exploitatieresultaat. Ook de cijfers over de eerste vijf maanden van 2007 laten een duidelijke positieve trend zien.

Bijdragen herstelplan STERK
De twaalf deelnemende gemeenten van Presikhaaf Bedrijven zouden volgens plan een bedrag van 12 miljoen bijdragen aan het herstelplan STERK. Die bijdrage zou in drie trances van respectievelijk 6 miljoen in 2006, 3 miljoen in 2007 en vervolgens nog eens 3 miljoen in 2008 plaatsvinden. Doordat de aanloopverliezen uitbleven en de resultaten zich gunstiger ontwikkelen dan begroot in het herstelplan STERK, acht het Algemeen Bestuur de betaling van de 2e en 3e trance van elk 3 miljoen niet noodzakelijk.

Waardering
Het Algemeen Bestuur spreekt haar waardering uit voor medewerkers, het management en de directie van Presikhaaf Bedrijven. Door de gezamenlijke inzet van alle betrokken partijen is het huidige positieve resultaat tot stand gebracht en kan het herstelplan succesvol worden afgesloten. Tevens spreekt het Algemeen Bestuur haar waardering uit voor de constructieve inzet van de Ondernemingsraad, die instemde met het herstelplan en het management het vertrouwen schonk in de uitvoering van het plan.

Presikhaaf Bedrijven biedt in de regio Midden Gelderland mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, hulp bij het verkrijgen van een zo regulier mogelijke baan. Presikhaaf Bedrijven voert voor 12 gemeenten in Midden Gelderland de Wet sociale werkvoorziening uit. Binnen het bedrijf staan de ontwikkeling van medewerkers en het bevorderen van hun mogelijkheden centraal.

Einde persbericht


Ingezonden persbericht