Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, Hilversum, 29 juni 2007

Terrein kent oneindige mogelijkheden

Westergasfabriek en NOB openen studio's in cultuurpark Westergasfabriek in Amsterdam

Per 1 augustus 2007 opent NOB nieuwe mediafaciliteiten in cultuurpark Westergasfabriek in Amsterdam. Westergasfabriek en NOB hebben hierover recent overeenstemming bereikt.

Voor het eerste jaar is gekozen voor studio's in 'Ketelhuis Ammoniak' en 'Regulateurshuis 2'.

De planning is om vanaf augustus 2008 een grotere studio in te richten in 'Zuiveringshal Oost' in het centrum van het Westergasfabriek terrein. Van hieruit zullen verbindingen komen te liggen naar de verschillende monumentale gebouwen op het terrein die daarmee op eenvoudige wijze aan de cameraregie gekoppeld kunnen worden.

Tot de standaard uitrusting van de locatie behoren een vaste 5-camera studio regie en een compacte 2- camera regie (op basis van robotic camera's). Daarnaast worden er diverse non lineaire montagesets, een video server en een grafische montage set ingericht. Ook kunnen ter plekke diverse tape formaten gedigitaliseerd worden.

Jeroen Wilmes, commercieel directeur NOB: "We zijn zeer verheugd met deze nieuwe faciliteit. Het terrein heeft oneindig veel mogelijkheden voor programmamakers met studio's van verschillende grootte, allerlei ruimtes voor redacties, publieksopvang, horeca en ook buitenlocaties. De omgeving is er vooral één van kleinschaligheid, en creativiteit. De koppeling via de Mediaring Amsterdam aan alle technische faciliteiten van het Media Park in Hilversum, maakt dit tot een unieke combinatie. Het is 'best of both worlds'".

Liesbeth Jansen, directeur Westergasfabriek: "De digitale infrastructuur maakt de Westergasfabriek tot park van de 21ste eeuw, een podium voor commercie en cultuur om innovatieve concepten te ontwikkelen en te testen.Met de toevoeging van de moderne, digitale productiefaciliteiten die gekoppeld zijn aan de distributie mogelijkheden van Hilversum, hebben we een belangrijke aanvulling op de veelzijdigheid van het terrein. Voor onze vaste huurders en voor evenementen als het Holland Festival, Picnic en Cinekid is dat zeer interessant".


- einde persbericht -

Over de Westergasfabriek

De Westergasfabriek exploiteert en programmeert binnen- en buitenruimtes in het Cultuurpark Westergasfabriek. De industriële monumenten en het omliggende park van de Westergasfabriek vormen een multifunctionele ruimte en een modern stadspark van internationale allure. Je vindt er groen, een plek om te werken, ruimte voor grote en kleine evenementen en diverse horeca-, film- theater- en expositiegelegenheden.

Over NOB

NOB verzorgt de dagelijkse uitzendprocessen voor diverse omroepen en bedrijven. NOB zorgt er bijvoorbeeld voor dat alle uitzendingen van zowel de publieke omroepen als van commerciële partijen, waaronder Talpa, MTV en Tele 2, vlekkeloos verlopen via (digitale) televisie, radio, internet en mobiele media. Tegelijkertijd is het bedrijf het 'brein' achter een groot aantal nieuwe interactieve multimediale diensten voor zijn opdrachtgevers, bijvoorbeeld voor telecomoperators, internet service providers, producenten en kabelaars.

Sinds oktober 2006 maakt NOB deel uit van Technicolor Network Services dat onderdeel is van de services divisie van Thomson, een internationaal beursgenoteerd bedrijf (Euronext Paris: 18453; NYSE: TMS). Technicolor Network Services richt zich op multimedia dienstverlening aan onder meer omroepen, mediabedrijven, distributeurs en bedrijven/instellingen met een eigen netwerk (narrowcasting, out-of-home dienstverlening).



Ingezonden persbericht