Gemeente Delft

Overeenstemming over herinrichting St. Joristerrein

Op donderdag 28 juni 2007 ondertekenden wethouder Anne Koning en Iris Bandhoe, Lid van de Raad van Bestuur van GGZ Delfland een intentieverklaring over de herinrichting van het St. Joristerrein.

In de intentieverklaring staan afspraken tussen de gemeente en GGZ Delfland over o.a. infrastructuur, verkeersveiligheid, toegang tot het terrein, waterberging en natuurvriendelijke oevers. De intentieverklaring is een aanvulling op het bestemmingsplan Noordoost dat op 28 juni 2007 door de gemeenteraad is vastgesteld. Het Masterplan voor het St. Joristerrein is in het bestemmingsplan opgenomen. Met het ondertekenen van de intentieverklaring en het vaststellen van het bestemmingsplan is de weg vrij om de maatregelen uit het Masterplan uit te voeren.

GGZ Delfland heeft het Masterplan voor de herontwikkeling van het St. Joristerrein enkele jaren geleden opgesteld. Veel van de oude gebouwen worden vervangen door nieuwe, moderne klinieken, wooneenheden en gebouwen waar dagbestedingsactiviteiten plaatsvinden. Het huidige groen blijft behouden. Centraal op het terrein komt een park met een kinderboerderij en tuinen.

De eerste bouwactiviteiten starten in augustus 2007 en zullen doorlopen tot eind 2010. Het park wordt medio 2008 al opgeleverd. Het is vanaf de St. Jorisweg voor iedereen toegankelijk.

Noot voor de redactie (