Ingezonden persbericht

24 juni 2007

Lathyrus show in de Botanische Tuinen te Utrecht.

Laat u bedwelmen door de geuren en kleuren van deze zomerbloem bij uitstek. Meer dan 100 vazen met Lathyrus. Grote en kleine bloemenarrangementen waarin Lathyrus verwerkt is. Van 29 juni tot en met 1 juli 2007 kunt u hiervan genieten in de Botanische Tuinen van de Universiteit van Utrecht, op de locatie Fort Hoofddijk in Utrecht.
Het merendeel van de tentoongestelde Lathyrus odoratus behoort tot de zogenaamde Spencer groep. Lathyrus is er in meer dan 130 variëteiten in de kleuren wit tot donkerpaars, egaal van kleur, tweekleurig en met geaderde bloemen. Bij het kweken van Lathyrus gaat het om geur, bloemgrootte en een stevige lange steel. De op naam ingezonden Lathyrus wordt hierop gekeurd door de Vaste Keurings Commissie (VKC) uit Roelofarendsveen. Inzenders zijn het Wellantcollege MBO Aalsmeer en Amateurtuindersvereniging "Ons Genot" uit Utrecht. Bij de individuele amateurkwekers zien we een stijgende belangstelling, er zijn vanuit die groep dan ook weer een aantal nieuwe inzenders te verwachten. Tijdens de tentoonstelling zijn ook leden van de Nederlandse Lathyrusverenging aanwezig om u uitleg te geven over hoe u zelf Lathyrus van goede kwaliteit kunt kweken.

De Lathyrus show vindt tegelijkertijd plaats met het Tropisch Vlinder Festival in de Botanische Tuinen. Eén van de kassen is van 15 juni t/m 15 juli ingericht als verblijf van honderden fel gekleurde tropische vlinders, zoals Heliconia's en Morpho's. U kunt deze prachtige vlinders tijdens dit festival van heel dichtbij bekijken. Vlinders en vlinderbloemigen: een combinatie die u moet zien!

Informatie

De tentoonstelling is van 29 juni tot en met 1 juli dagelijks te bezichtigen in de Botanische Tuinen van Utrecht, gelegen op Fort Hoofddijk (Budapestlaan 17, Utrecht). Fort Hoofddijk is iedere dag geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. De Tuinen zijn bereikbaar met het stadsvervoer, lijnen 10, 11 en 12.

Entree: ¤ 5,00 voor volwassenen, en ¤ 4,00 voor 65+ en groepen. Kinderen tot 12 jaar betalen ¤ 1,50. Met de Museumkaart is de toegang gratis en voor leden van Groei en Bloei geldt: vergeet uw kortingsbon niet!

Voor meer informatie over de Lathyrustentoonstelling kunt u contact opnemen met Erik Kohlenberg (secretaris Nederlands Lathyrus Vereniging) via

e-mail: info@lathyrus-vereniging.nl of bezoek onze uitgebreide website www.lathyrus-vereniging.nl.

Voor informatie over de Botanische tuinen kunt u contact opnemen met Akkie Joosse (stafmedewerker communicatie Botanische Tuinen Universiteit Utrecht), via e-mail a.j.joosse@bio.uu.nl, of belt u met 030-2537787.