Politie Zeeland


---


O-2161-2007 Aanrijdingen in Kats
Op de 1e Deltaweg/256 vonden vrijdagmorgen kort na elkaar drie aanrijdingen plaats.
De eerste ontstond rond 10.15 uur. Een 43-jarige automobilist uit de gemeente Hulst reed toen achterop de auto van een 46-jarige man uit Nieuw Vennep die moest afremmen voor het verkeer. De auto van de 43-jarige man raakte hierbij total loss, de andere had schade aan de achterzijde.
Op de andere rijbaan remde een 22-jarige Middelburgse automobilist af voor bovengenoemd ongeluk. Een 47-jarige vrouw uit de gemeente Noord-Beveland die achter hem reed kon niet meer op tijd stoppen en botste achterop zijn auto.
Omstreeks 11.19 uur botsten nog eens drie auto's op elkaar. Een 73-jarige automobilist uit de gemeente Noord-Beveland botste achterop de auto van een 29-jarige plaatsgenote die op haar beurt weer doorschoof tegen de auto van een 48-jarige vrouw uit Rijkevorsel.
Bij de ongevallen raakte niemand gewond.

O-2162-2007 Eenzijdig ongeval, Waarde
Vrijdagmiddag rond 14.00 uur vond er op de Rijksweg A58/Havenoordseweg bij Waarde een eenzijdig ongeval plaats.
Een 38-jarige automobiliste uit Korschenbroich (D) reed, met als inzittenden haar twee dochters van 2 en 6 jaar oud, over de Rijksweg A58 komende uit de richting van Bergen op Zoom.
Door onbekende oorzaak raakte ze aan de rechterzijde van de rijbaan in de berm. De auto ging, via de daar aanwezige vangrail, op de kop, om vervolgens op het dak van het talud af te glijden. Het voertuig kwam op de kop tot stilstand op de Havenoordseweg.
De meisjes zijn door omstanders uit de auto gehaald.
De 38-jarige bestuurster raakte, gedeeltelijk tussen de auto en het wegdek, bekneld.
Ze is door de brandweer uit haar auto gehaald. Moeder en dochters zijn per ambulance overgebracht naar het Oosterscheldeziekenhuis. Hier bleek dat de twee meisjes, op wat schaafwonden na, geen letsel hadden.
De vrouw hield aan de aanrijding een gebroken schouderblad en een gekneusde long over.

Z-2163-2007 Aanrijding in Terneuzen
Vrijdagochtend rond 10.30 uur vond er op de kruising Buitenhaven, Binnenvaartweg in Terneuzen een aanrijding plaats tussen twee personenauto's.
Een 57-jarige automobilist uit Goes reed over de Buitenhaven komende uit de richting Portaal van Vlaanderen.
Op vermelde kruising verleende hij geen voorrang aan een 25-jarige automobilist uit Moerbeke-Waas (B), die op de kruisende weg reed.
Door de aanrijding kwam de auto van de Goesenaar tot stilstand tegen een reclamebord. Beide auto's raakten totaal vernield.
Een vrouw (leeftijd onbekend), die bij de man uit Goes in de auto zat, is uit voorzorg overgebracht naar ziekenhuis de Honte.

---- --