NEN


Consequenties convenant inbraakalarmsystemen

vrijdag 29 juni 2007, 16:33

De consequenties van het convenant elektronische inbraakalarmsystemen zijn bekend. De politie en het Verbond van Beveiligingsorganisaties (VvBO) doen een beroep op gebruikers om in de periode van 1 april 2007 tot 1 april 2008 maatregelen te treffen om verificatie van alarmmeldingen mogelijk te maken.

Per 1 april 2008 moeten gebruikers van een elektronisch inbraakalarmsysteem adequate maatregelen voor verificatie hebben getroffen als zij vanaf die datum nog een beroep willen doen op politie-inzet bij inbraakalarmmeldingen. Niet-geverifieerde inbraakalarmen worden met ingang van 1 april 2008 niet meer door Particuliere Alarmcentrales (PAC's) doorgegeven aan de politie, maar op andere wijze adequaat en zoals vooraf overeengekomen met de betreffende gebruiker afgehandeld.

Prioriteit
De politie gaat elektronische inbraakmeldingen die zijn geverifieerd door erkende PAC's, hoge prioriteit geven. Zij heeft hierover met de beveiligingsbranche, verenigd in het Verbond van Beveiligingsorganisaties (VvBO), een convenant opgesteld. Het convenant geldt voor inbraak- en overvalarmen en de regeling is op 1 april 2007 ingegaan. De in het convenant opgenomen maatregelen zullen leiden tot een verbetering van de organisatie en opvolging van elektronische alarmmeldingen. Dit draagt bij aan het vergroten van de pakkans van criminelen en het beperken van schade.

Meer informatie vindt u in het Convenant opvolging elektronische alarmmeldingen en het originele bericht komt van het CCV.

Normen over dit onderwerp

* NEN-EN 50131-1:2006 Alarmsystemen - Inbraak- en overvalsystemen - Deel 1: Systeemeisen

* NPR-CLC/TS 50136-7:2004 Alarmsystemen - Alarmtransmissiesystemen en apparatuur - Deel 7: Richtlijnen voor de toepassing
* ISO 7240-4:2003 Automatische brandmeldinstallaties - Deel 4: Energievoorziening

* NPR-CLC/TS 50398:2003 Alarmsystemen - Gecombineerde en geïntegreerde alarmsystemen - Algemene eisen

zie ook de volgende gerelateerde onderwerpen:
NEN ElektroMail (Publicatie)
[s?DetailPagina.Nieuws.Consequenties_convenant_inbraakalarmsystemen.24 2228]