Vlaamse Overheid

Nieuwsbericht van de Vlaamse overheid van vrijdag 29 juni 2007

Integratiesector grondig doorgelicht door Inspectie Financiën

Vlaams minister van Inburgering Marino KEULEN heeft vandaag de audit van de Inspectie van Financiën over de integratiesector voorgesteld aan de Vlaamse Regering. Hij kondigde aan dat hij tegen einde 2007 een wijziging van het minderhedendecreet voorbereidt.

De integratiesector stelt in Vlaanderen ongeveer 200 voltijdse personeelsleden tewerk in overkoepelende organisaties als het Vlaams Minderhedencentrum en het Forum van Etnisch-Culturele Minderheden, in acht provinciale integratiecentra en in 29 lokale integratiediensten. De audit bracht geen relevante financiële onregelmatigheden aan het licht. De diensten blijken over het algemeen een onberispelijke boekhouding te voeren.

Keulen bereidt hervorming sector voor

De audit laat zich positief uit over het werk dat de integratiesector levert. De sector heeft wel nood aan een betere structuur, convenanten met duidelijke en meetbare doelstellingen en een subsidiëring die daarvan afhankelijk wordt gemaakt. De audit pleit ook voor een efficiëntere taakverdeling in de sector en een betere coördinatie.

De minister wil tegen het einde van het jaar een wijziging van het minderhedendecreet klaar hebben die rekening houdt met de aanbevelingen uit de audit. Hij zal daarvoor overleggen met de sector en met zijn collega's in de regering die raakvlakken hebben met het diversiteits- en minderhedenbeleid (welzijn, gelijke kansen, onderwijs, werk, jeugd, cultuur,..).

Voor meer persinformatie kunt u terecht bij:

Dhr. Peter Dejaegher, woordvoerder van minister Keulen
Tel: 02 552 65 10
GSM: 0478 90 89 57
Email: persdienst.keulen@vlaanderen.be