Socialistische Partij afdeling Oss

WMO beleidsplan Oss unaniem aangenomen

29-06-2007 *
De invoering van de WMO is in Oss niet over één nacht ijs gegaan. Na een goed benut overgangsjaar kon de raadscommissie zich dan ook unaniem scharen achter het gedegen, sociaal beleidsplan dat de verantwoordelijke wethouder Chris Ermers (SP) heeft opgesteld.

De SP is nooit voorstander geweest van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning die door voormalig minister Hoogervorst per 1 januari 2007 ingevoerd is. Want deze wet zou wel eens kunnen leiden tot bezuinigingen op de maatschappelijke voorzieningen.

Oss heeft dan ook dankbaar gebruik gemaakt van een overgangsjaar waarin goed geluisterd is naar alle betrokken personen, instellingen en organisaties. Het is wethouder Chris Ermers gelukt om in dat jaar een goed en sociaal beleidsplan te ontwikkelen. Dit plan is nu door de raadscommissie unaniem aangenomen.

Belangrijkste voorwaarden die we als SP hebben gesteld, waren: geen bezuinigingen en garanties voor het huidige voorzieningenniveau in Oss. Dit is ook gelukt - in tegenstelling tot veel andere gemeenten. Daar zijn we trots op. `

Een van de veranderingen door de WMO is dat de gemeente moet indiceren voor huishoudelijke zorg. De mensen moeten voortaan via het zorgloket huishoudelijke zorg aanvragen. Door voldoende financiële middelen beschikbaar te stellen, is er een goed zorgloket ingericht en kunnen zorgverleners ook kwalitatief goede zorg verlenen aan mensen die dit nodig hebben.

In Oss dus geen schoonmaakbedrijven om huishoudelijke zorg te verlenen maar zorgverleners die staan voor kwaliteit. En zo hoort het ook!