Vlaamse Overheid

Nieuwsbericht van de Vlaamse overheid van vrijdag 29 juni 2007

Nieuwe beheersovereenkomst met de Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde te Antwerpen

De beheersovereenkomst met de Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde te Antwerpen (KMDA) wordt voor vijf jaar (2007-2011) verlengd en het jaarlijkse budget voor wetenschappelijk onderzoek binnen de instelling wordt opgetrokken van 677.000 euro naar 815.000 euro. Dat heeft de Vlaamse Regering vandaag beslist op voorstel van Vlaams minister van Wetenschap en Innovatie Fientje MOERMAN.

De KMDA beheert onder meer de Zoo van Antwerpen en het dierenpark Planckendael. Sinds 2002 financiert de Vlaamse overheid het wetenschappelijk onderzoek van het "Centre for Research and Conservation" (CRC) binnen de KMDA.

Omdat de eerste vijfjarige beheersovereenkomst met de KDMA afliep, werd de werking van de KMDA in 2006 doorgelicht. Twee internationale experts bogen zich over het CRC met een erg positief rapport tot gevolg. De experts concludeerden dat het CRC tot een Europees voorbeeld mag gerekend worden. De kwaliteit van het geleverde werk komt in de buurt van de prestaties van Berlijn en Londen, dé twee topzoölogische instellingen in Europa.

Voor meer persinformatie kunt u terecht bij:

Dhr. Frank Beckx, woordvoerder van minister Moerman
Tel: 02 552 61 10
GSM: 0476 80 94 74
Email: persdienst.moerman@vlaanderen.be