Politie Twente

Persberichten Politie Twente

Kadir Yildirim: 053-4555588

Bestuurder onder invloed veroorzaakt aanrijdingen

Goor

Op 29 juni rond 19.20 uur, veroorzaakt een 23-jarige man uit Goor een aanrijding op de Stationslaan. Terwijl de politie de aanrijding ter plaatse opneemt, meldt zich een getuige die verklaart dat deze verdachte kort hiervoor een aanrijding had veroorzaakt met een hek op de Zomerweg. In het kader van "botsen is blazen" wordt een ademanalyse afgenomen bij de 23-jarige bestuurder. Hij blaast 900 ugl (2.07 promille). Hij wordt aangehouden en zijn rijbewijs wordt ingevorderd. Er wordt proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed en doorrijden na aanrijding.
07-085570

Fietsers mishandeld na verkeersincident

Enschede

Na een woordenwisseling over het rijgedrag, mishandelt een automobilist twee fietsers.

Een 48-jarige man uit Enschede en zijn 46-jarige vrouw, fietsen op zaterdag 30 juni rond 14.50 uur over de Visserijstraat. Zij willen linksaf de Oude Schoolstraat in fietsen en sorteren voor. Op dat moment worden zij gesneden door de bestuurder van een auto. De 48-jarige man schrikt hiervan en slaat als reactie op de motorkap van de auto. Hierop stapt de bestuurder van deze auto uit en geeft de fietser een aantal vuistslagen. Zijn vrouw wil tussenbeide komen maar wordt door de automobilist met kracht aan de kant gegooid. Hierna deelt de automobilist nog een trap uit aan de inmiddels op de grond liggende 48-jarige fietser, stapt in zijn auto en rijdt weg. Getuigen geven aan de inmiddels gewaarschuwde politie het signalement van de bestuurder alsmede het kenteken van zijn auto door.
Wanneer de politie op het huisadres van de kentekenhouder gaat kijken, is er niemand thuis.
Later die dag, rond 19.50 uur, ziet de politie de betrokken auto rijden op de Deurningerstraat. De politie wil de bestuurder staande houden, maar die rijdt met hoge snelheid weg, waarbij hij een aantal rode verkeerslichten negeert. De bestuurder, een 24-jarige man uit Enschede, wordt uiteindelijk aangehouden op de Hengelosestraat. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.
07-085955

Bekeuring mondt uit in aanhouding en verzet

Rijssen

Bestuurder van een bestelbus mishandelt politiemensen nadat hij een bekeuring had gekregen.

Op zaterdag 20 juni, rond 16.50 uur, zien twee surveillerende politieagenten op de Grotestraat een bestelbus staan in strijd met een geslotenverklaring. De bus blokkeert ook nog eens de gehele weg.
De bestuurder van deze bus, een 31-jarige man uit Amersfoort, zit bij een cafetaria te eten. Hij komt naar buiten en krijgt van de politie te horen dat hij een bekeuring krijgt. De bestuurder wordt direct vervelend. Hij trekt het rijbewijs uit de handen van een agent en wil weglopen. Ondertussen heeft een andere agent de gegevens van de bestuurder nagetrokken en dan blijkt dat deze 31-jarige bestuurder nog een boete open heeft staan. Hem wordt medegedeeld dat hij is aangehouden en mee moet naar het politiebureau. Op dat moment begint de man te vechten met de politie, kennelijk om zich aan de aanhouding te onttrekken. Met de grootste moeite weten de agenten de man onder controle te krijgen door het aanleggen van een wurggreep. Hij heeft echter al kans gezien om één van de agenten een aantal schrammen en blauwe plekken te bezorgen. Ook is een horloge van één van de agenten vernield.
De man wordt uiteindelijk geboeid overgebracht naar het politiebureau waar hij wordt ingesloten. In opdracht van de Officier van Justitie wordt hij in verzekering gesteld. De politie maakt proces-verbaal op. Eén van de agenten doet aangifte van mishandeling.
07-086008

Gestolen fiets teruggevonden, vinder in hand gestoken

Hengelo

Man wordt in zijn hand gestoken nadat hij een gestolen fiets naar de politie wil brengen.

Op vrijdag 29 juni, rond 04.00 uur, ziet een 19-jarige man uit Hengelo op het Burgemeester Jansenplein een fiets staan, waarvan hij denkt dat het de gestolen fiets is van een kennis. De fiets is niet afgesloten. Hij pakt deze fiets en wil deze naar het politiebureau brengen. Op dat moment wordt er aan de fiets getrokken door een man die zegt de eigenaar van de fiets te zijn. Na een korte woordenwisseling wordt de 19-jarige in zijn hand gestoken, waarop hij de fiets loslaat. De man die hem gestoken heeft rijdt op de fiets weg. De 19-jarige wordt in het ziekenhuis aan de steekwond in zijn hand behandeld. Hij doet aangifte van zware mishandeling. Het signalement van de verdachte en van de betrokken fiets doet de politie vermoeden dat een bekende van de politie de vermoedelijke dader is. De politie treft deze man echter niet thuis aan. Op zaterdag 30 juni, rond 10.00 uur, geeft een 30-jarige man uit Hengelo aan de politie door dat hij getuige is geweest van de schermutseling rond de fiets en dat hij de andere partij nu ziet staan op Thiemsbrug. Dat blijkt inderdaad de man te zijn die reeds door de politie van de steekpartij wordt verdacht. Hij is nog in het bezit van de betrokken fiets en de politie treft bij zijn aanhouding een soort schilmes aan in zijn jaszak.
De man, een 47-jarige inwoner van Hengelo, wordt voor nader onderzoek ingesloten. De fiets is in beslaggenomen en uit onderzoek moet nog blijken of de fiets inderdaad gestolen is.
07-085206

Stuntrijder raakt rijbewijs kwijt

Hengelo

Automobilist rijdt 'driftend' door het centrum van Hengelo, onder invloed van alcohol en met de politie als publiek.

Op zondag 1 juli, rond 03.15 uur, staan twee politiemensen in hun politieauto op de Deldenerstraat. Zij zien de bestuurder van een zwarte auto met hoge snelheid uit de Langestraat rijden. De bestuurder trekt op de kruising Langestraat Deldenerstraat kennelijk aan zijn handrem, want zijn voertuig maakt met gierende banden een 180 graden slip en komt tot stilstand midden op de rijbaan van de Deldenerstraat. Hierop trekt de bestuurder met gierende banden op en rijdt al driftend linksaf de Bornsestraat op. Hij wordt hierbij achtervolgd door de politie die ziet dat de snelheidsduivel rond de 90 kilometer per uur rijdt op de Bornsestraat, waar 50 kilometer is toegestaan. Wanneer de politie de bestuurder een stopteken geeft, voldoet hij daaraan. De bestuurder, een 25-jarige man uit Oldenzaal, heeft alcohol gedronken. Hij blaast 215 ugl op de ademanalyse (0.5 promille).
Hij krijgt een proces-verbaal voor het gevaarlijke rijgedrag en het rijden onder invloed. Zijn rijbewijs wordt ingevorderd voor het gevaarlijke rijgedrag.
07-086228

Onaangekondigde drugscontrole

Almelo

Politie Twente controleert uitgaanspubliek op drugs

Zaterdagnacht 30 juni tussen 23.00 - 04.00 uur hield de politie Twente opnieuw een onaangekondigde drugscontrole in het centrum van Almelo. Het uitgaanspubliek werd door een team van 18 agenten en een drugshond gecontroleerd op het in bezit zijn van drugs. Geen enkele soort drugs werd toegestaan, dus ook geen softdrugs. Met deze actie wil de politie Twente een bijdrage leveren aan een drugsvrijer uitgaansleven. De pakkans van drugs is met de inzet van drugshonden erg groot. De politie Twente is voornemens om deze controle te herhalen.

Aanleiding

Vanuit de horecagelegenheden in Almelo kwamen klachten dat er veelvuldig drugs gebruikt werd in de horecagelegenheden. Op 24 februari jl. trof de politie Twente bij een veiligheidscontrole in het centrum van Almelo veel drugs bij het uitgaanspubliek aan. De grootste 'vangst' van deze controle waren twee personen die in totaal 60 pakketjes drugs bij zich droegen. Ook de politie Twente constateerde zelf dat er de afgelopen periode veel aanhoudingen zijn geweest onder het uitgaanspubliek, voor het in bezit hebben van drugs. Tijdens een eerdere onaangekondigde drugscontrole op 28 april jl. werden in totaal 26 personen aangewezen door de drugshond. Daarvan droegen 15 personen een geringe hoeveelheid drugs bij zich, 6 personen helemaal niks en 5 personen werden aangehouden voor drugsbezit. Zij kregen van de politie hiervoor een proces-verbaal.

Resultaten van afgelopen nacht

Er werden in totaal 29 personen door de drugshond als verdachte aangewezen. Bij 15 personen werd niets aangetroffen. Bij zeven personen werd weed aangetroffen. Zij hadden elk minder dan vijf gram bij zich. Er werden vijf personen aangetroffen die ofwel meer dan vijf gram weed ofwel cocaïne en speed bij zich hadden. Van deze vijf zijn uiteindelijk drie mannen in verzekering gesteld. Het betreft een man van 16 jaar, een man van 19 jaar en een man van 22 jaar, allen afkomstig uit Almelo.

Tijdens de controle werden bij twee mensen steekwapens aangetroffen. Zij kregen een bekeuring voor overtreding van de Wet Wapens en Munitie.
07-086265

Alcoholcontrole Noord West Twente

Almelo, Wierden Nijverdal

Diverse automobilisten blijken bij alcoholcontrole meer gedronken te hebben dan is toegestaan.

In de nacht van zaterdag 30 juni op zondag 1 juli houdt de politie in Noord West Twente een alcoholcontrole in de plaatsen Almelo, Wierden en Nijverdal. In totaal moeten 349 bestuurders meewerken aan een ademanalyse. Vier bestuurders blijken te veel gedronken te hebben. Zij scoren tussen de 250 en 675 ugl ( 0,57 en 1,5 promille) Van twee van hen wordt het rijbewijs ingevorderd.

Ook elders in de regio Twente werden bestuurders (niet gepland) gecontroleerd op alcoholgebruik. In totaal werden tien bestuurders aangehouden. Zij bliezen tussen de 210 ugl (0,46 promille bij een beginnend bestuurder) en 785 ugl (1,8 promille) Van zeven bestuurders werd het rijbewijs ingevorderd. Er werden rijverboden opgelegd van 3 tot 8 uur.
07-086174

---- --