Oldelft benelux



---

Oldelft Benelux introduceert wereldprimeur neonatologie beeldvorming

Veenendaal, 29 juni 2007 - Al sinds jaren staat Oldelft Benelux bekend om haar innovatieve oplossingen en producten. Zeer recentelijk hebben wij een nieuw product mogen toevoegen aan ons inmiddels omvangrijk direct digitaal productportfolio: de UNI-DR.

Bij de digitalisering van de radiologie afdelingen is de neonatologie steeds het kind van de rekening gebleken. Terwijl juist bij deze patiëntengroep een zeer lage dosis in combinatie met een hoge detail waarneembaarheid cruciaal is.

Met de introductie van de UNI-DR introduceren wij een handzaam en direct digitaal acquisitiesysteem dat geheel onafhankelijk is van het type (mobiel) röntgensysteem dat hierbij gebruikt wordt. Door de zeer hoge resolutie van 100 µm heeft het de UNI-DR een oplossend vermogen dat zelfs zeer kleine afwijkingen in beeld kan brengen. Het grote dynamische bereik van de 24x30cm DR detector zorgt tenslotte voor een optimaal contrast en zeer lage dosis.

Het voordeel van de UNI-DR vertaalt zich in het gebruik op de kinderafdeling. De detector kan direct in de couveuse geplaatst worden. Binnen 3 seconden na de opname verschijnt het beeld in volledige resolutie op het hoge resolutie grijswaarden beeldscherm. Indien noodzakelijk kan hierdoor direct actie worden ondernomen zoals bijvoorbeeld voor het (re)positioneren van de beademingstube of van de navel-venelijn. Een controle opname op exact dezelfde positie kan vervolgens de genomen acties verifiëren. Dit alles zonder de detector uit te nemen.

Onderzoek in Duitsland heeft aangetoond dat met onze detector de dosis vergelijkbaar gesteld kan worden met een beeldvormend systeem met een speedfactor van 1600. Daarnaast is zelfs met deze instelling de detail waarneembaarheid van de detector significant hoger dan een 400 speed analoog systeem en een vergelijkbaar CR systeem.

Vanzelfsprekend is het systeem van alle DICOM functies voorzien om een werklijst op te halen en het beeld naar een PACS of printer te versturen.

Profiel Oldelft Benelux
Oldelft Benelux - System Integrator en Service Provider - is gespecialiseerd in het installeren, operationeel maken en onderhouden van analoge en digitale medische apparatuur en innovatieve Healthcare ICT systemen in ziekenhuizen en zorgcentra.

Oldelft Benelux is een modern, innovatief bedrijf voortgedreven door de motivatie om voor elke medische instelling de best mogelijke maatwerk oplossing te bieden.

Oldelft Benelux is een onderdeel van Delft Diagnostic Imaging.

Voor nadere informatie:
Fred van Slooten
Sales & Marketing Manager
Wiltonstraat 41
3905 KW Veenendaal
Tel.: 0318-583 400
Fax: 0318-583 401
E-mail: fvslooten@delftdi.com

Copyright © 2007 Oldelft Benelux All rights reserved.