Gemeente Geertruidenberg


Veteranen in het zonnetje

Vrijdag 29 juni stond in veel gemeenten in het teken van veteranendag. Met deze dag willen de gemeenten bijdragen aan de erkenning voor het werk dat de veteranen in het buitenland hebben verricht.

Ook in de gemeente Geertruidenberg werden de veteranen extra in het zonnetje gezet. Het was de bedoeling om deze eerste veteranendag te vieren in het gemeentehuis, maar door de vele aanmeldingen, is besloten uit te wijken naar Fort St. Gertrudis in Geertruidenberg.

Vanaf 13.30 uur werden de veteranen ontvangen in het Fort. Nadat de anjers waren opgespeld was er in de Bourgondische zaal voor iedereen een kopje koffie met iets lekkers erbij. Vervolgens leidde Yvonne Hekker, medewerker PR en representatie, de bijeenkomst in goede banen. Om 13.50 uur werd iedereen uitgenodigd op de binnenplaats, waar de burgemeester de veteranen van harte welkom heette. Aansluitend vertelde de heer Sloothaak uitgebreid over zijn persoonlijke ervaringen tijdens de Tweede Wereldoorlog, waarna de heer Blom zijn verhaal vertelde over zijn tijd in Libanon. Na de twee minuten stilte en het Wilhelmus had iedereen ruimschoots de gelegenheid om oude bekenden te ontmoeten, bij te praten en herinneringen op te halen.

Om ca. 16.00 uur kwam er een einde aan dit gezellig samenzijn en keerden de aanwezigen weer huiswaarts.