Onderteken op 30 juni het Akkoord van Schokland 21 juni 2007, Den Haag - In 2000 hebben 189 landen met elkaar afgesproken dat vóór 2015 acht doelen behaald moeten zijn. Deze Millennium Ontwikkelingsdoelen moeten de armoede en ongelijkheid in de wereld terugdringen. Helaas is het maar de vraag of het inderdaad lukt om dat op tijd voor elkaar te krijgen. De Nederlandse overheid wil de achterstand inlopen. Op zaterdag 30 juni kan iedereen zijn of haar steentje bijdragen door een handtekening te zetten onder het Akkoord van Schokland.

Het ingepolderde Zuiderzee-eiland Schokland in de Noordoostpolder is op 30 juni het decor van een groot evenement, dat op initiatief van de Nederlandse overheid wordt georganiseerd. Er moet een wereld komen met minder armoede en met een eerlijker verdeling van welvaart en kansen. Iedereen - of het nu gaat om bedrijven, organisaties, kerken, vakbonden of particulieren - kan hieraan meewerken. Nederlanders worden uitgenodigd om op 30 juni hun handtekening onder het Akkoord van Schokland te zetten. Hierin staat hoe zij een concrete bijdrage kunnen leveren aan de realisatie van één of meer van de Millennium Ontwikkelingsdoelen.

Speeddaten met ministers Tussen 12 en 18 uur vinden er op Schokland debatten en 'speeddates' met ministers plaats, zijn er preken, films, performances, theatervoorstellingen en talkshows. En er is muziek met optredens van onder meer Danny Malando, de band Van Dik Hout en Marco Borsato. De zanger is ook een van de prominenten die met minister van Ontwikkelingssamenwerking Bert Koenders en zijn collega-bewindspersonen in gesprek zal gaan. De vraag is wat iedereen zelf kan doen om de Millennium Ontwikkelingsdoelen te halen. Andere gasten op Schokland zijn Jacobine Geel, Paul Rosenmöller, Yvon Jaspers, Marc Klein Essink, Kader Abdolah en Martin Bril. Gerda Havertong en Hakim presenteren een programma voor kinderen.

Aanmelden verplicht
De toegang is gratis, maar aanmelden is verplicht. U moet op de website van het Akkoord van Schokland eerst een aantal vragen beantwoorden, voordat u de toegangsbewijzen krijgt toegestuurd.

Voor meer informatie en aanmeldingen: www.hetakkoordvanschokland.nl