Ingezonden persbericht

Vijfde startplek voor Robert Doornbos in Mont Tremblant

MONT TREMBLANT, 30 JUNI 2007 - Op een nat Mont Tremblant kon Robert Doornbos vandaag niet het gevecht om de pole position aangaan. De Minardi Team USA coureur start daarom morgen de zesde Champ Car World Series race van dit seizoen vanaf de vijfde startpositie, de positie die hij vrijdag veroverde in de eerste kwalificatiesessie. De Fransman Tristan Gommendy start morgen verrassend vanaf P1. Sebastien Bourdais, de huidige leider in de tussenstand om het kampioenschap, start morgen als derde.

Op het natte en glibberige Canadese asfalt konden alle 17 coureurs vandaag niet hun tijden uit de eerste kwalificatiesessie verbeteren. Enkel Will Power, die vandaag de snelste tijd liet noteren, klimt één positie op op de startopstelling. De Australiër mag omwille deze prestatie morgen samen met Gommendy de voorste rij delen. Robert Doornbos start morgen de race vanaf de derde startrij.

ROBERT DOORNBOS: "Het was vanmiddag echt een loterij. Vooral de steeds veranderende baanomstandigheden maakte de sessie erg hektisch. We verdienden het om dit weekend beter dan als vijfde te kwalificeren, want we hadden de snelheid om voor pole position mee te doen. Op een natte baan was ik veruit de snelste vandaag, op de opdrogende baan aan het einde van de sessie worstelden we wat. Het maakt echter niet uit, ik start immers volgens de uitslag van vrijdag. Ik focus me nu op morgen, dan wil ik me naar voren opwerken."

© 2003 - 2007 All Rights Reserved - www.robertdoornbos.com

Robert Doornbos Media - PRESS REPORT