Provincie Utrecht

Vecht- en Plassengebied sluit 2 juli aanstaande

Termijn voor Vecht- en Plassengebied sluit 2 juli aanstaande

19-6-2007 -

Oproep aan bewoners voor reactie op plan gemeentelijke herindeling

Gedeputeerde Marian Dekker (Bestuurlijke Organisatie) roept bewoners van het Vecht- en Plassengebied op om gebruik te maken van de mogelijkheid een inspraakreactie over gemeentelijke herindeling te sturen naar Gedeputeerde Staten van Utrecht. In een advertentie die deze week wordt geplaatst in de lokale huis-aan-huisbladen wijst zij erop dat de termijn hiervoor sluit op 2 juli aanstaande. Vorige week informeerde de provincie bewoners tijdens informatieavonden in Breukelen en Vinkeveen.

Dekker: "De Provincie Utrecht en de gemeenten Abcoude, Breukelen, De Ronde Venen, Loenen, Maarssen en Wijdemeren bereiden belangrijke beslissingen voor over de toekomst van uw gemeente. Wij doen dat omdat we hebben vastgesteld dat sommige gemeenten in dit gebied niet sterk genoeg zijn om alle taken, die de gemeente heeft en er de komende jaren nog bij krijgt, goed en deskundig uit te voeren. Ik roep bewoners op om van de inspraakmogelijkheid gebruik te maken zodat de provincie een nog beter overzicht krijgt van wat er leeft onder de bevolking van de gemeenten."

Gedeputeerde Staten van de provincie Utrecht hebben op 17 april jongstleden een herindelingontwerp voor het Vecht- en Plassengebied vastgesteld. Het herindelingontwerp bevat twee varianten voor herindeling. GS hebben de voorkeur voor een variant waarbij de gemeenten Aboude, De Ronde Venen en het grondgebied van Breukelen ten westen van de A2, worden samengevoegd tot één Veenweide-gemeente en de gemeente Loenen met het deel van Breukelen ten oosten van de A2 wordt samengevoegd tot één Vecht-gemeente.

Het herindelingontwerp ligt in de gemeentehuizen van de gemeenten Abcoude, Breukelen, De Ronde Venen, Loenen, Maarssen en Wijdemeren ter inzage, maar kan ook worden bekeken op www.vechtenplassen.nl.

Meer informatie: Koen van Tankeren, telefoon 030 - 258 2153