Gemeente Zijpe


2007-06-22 Informatiebijeenkomst woningbouw en overige ontwikkelingen in 't Zand

Het gemeentebestuur van Zijpe heeft in de gemeentelijke toekomstvisie 2005 - 2015 de kern 't Zand aangewezen als groeikern. In de lokale Woonvisie is voor 't Zand opgenomen de bouw van ca. 400 woningen de komende 10 jaar.

Aan de hand van het in 2006 vastgestelde Beeldkwaliteitsplan wordt deze geplande woningbouw verder ontwikkeld.

Naast woningbouw is in genoemd Beeldkwaliteitsplan nog een aantal ontwikkelingen voorzien (uitbreiding bedrijventerrein, centrumontwikkeling).

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om op maandag 2 juli 2007 van 16.00 uur tot 20.00 uur een inloopbijeenkomst te houden in café-restaurant De Jonge Prins, Keinsmerweg 42 te 't Zand over de huidige en toekomstige ontwikkelingen in 't Zand.

Centraal staat tijdens deze bijeenkomst de ontwikkeling van de nieuwe woningbouwlocaties in 't Zand Noord, Oost en op de huidige schoollocaties. Het gemeentebestuur gaat samen met Bouwfonds de komende jaren de ca. 400 woningen realiseren op genoemde locaties.

Een stedenbouwkundige hoofdstructuur is opgesteld en dit plan kan tijdens deze bijeenkomst worden ingezien.

Daarnaast kan informatie worden verkregen over de in aanbouw zijnde Brede School, het uit te breiden bedrijventerrein "Kolksluis" en enige woningbouw langs de Korte Bosweg.

Tenslotte kan het vastgestelde Beeldkwaliteitsplan ook worden ingezien. In dit plan is een aantal projecten opgenomen, onder meer voor het centrum van 't Zand.

Tijdens deze bijeenkomst zijn namens gemeente en Bouwfonds diverse personen aanwezig voor een toelichting op de plannen en kunnen vragen worden gesteld.