Gemeente Oldenzaal


Werkmarkt Noord Oost Twente opent zijn deuren

gepubliceerd op : 25-6-2007

Vanaf maandag 2 juli a.s. kunt u voor alle diensten op het gebied van werk en inkomen terecht op één adres. In Werkmarkt Noord Oost Twente aan de Ganzenmarkt in Oldenzaal gaan het team Werk en inkomen van de gemeente Oldenzaal, het Centrum voor Werk en Inkomen Oldenzaal (CWI) en de reïntegratiecoaches van het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) onder één dak samenwerken op het terrein van sociale zekerheid. Hierbij komt het accent te liggen op werk.

CWI, UWV en de gemeente Oldenzaal huren daarvoor de kantoorruimte in de Parel aan de Ganzenmarkt 2 in Oldenzaal. De drie organisaties zijn zeer content met de locatie. Zij vinden het belangrijk een centrale plaats te hebben waar werkgevers en werknemers elkaar kunnen ontmoeten en waar bedrijven arbeidsmarktgegevens kunnen krijgen voor locatiekeuze van vestiging van nieuwe bedrijven. Bovendien is het een centrale plek voor vacatures, reïntegratie en uitkeringsintake.

Eén loket
Met het ontstaan van de Werkmarkt Noord Oost Twente komt er daadwerkelijk één loket voor arbeidsbemiddeling en inkomensvoorziening. Hierdoor kunnen CWI, UWV en de gemeente Oldenzaal hun klanten beter van dienst zijn. Het samenwerkingsconcept biedt een veel bredere dienstverlening op het gebied van werk en inkomen, schept mogelijkheden voor een optimale overdracht en daarmee een passende oplossing voor de klanten van zowel CWI, UWV als de gemeente.

Vrijdag 29 juni a.s. vindt de verhuizing plaats. In verband hiermee is het team Werk en Inkomen niet bereikbaar en zijn de vestigingen van CWI en UWV in Oldenzaal deze dag gesloten.