Gemeente Hoorn


Derde deel Hoorn Onder Ons komt uit

25 juni 2007 - Op maandag 2 juli overhandigt gemeentearcheoloog Tosca van de Walle het eerste exemplaar van deel 3 in de archeologische publieksserie Hoorn Onder Ons aan wethouder Cees van der Maat.

Dit nieuwe magazine met als titel Westerdijk en Westerpoort gaat over twee archeologische onderzoeken: de opgraving van de resten van de Westerpoort en het bijbehorende rondeel in 2003 en het kleinere onderzoek op het terrein van de oude Parkschouwburg aan de Westerdijk in 2005.

Niet alleen de resultaten van deze opgravingen komen ter sprake, maar zij zijn ook geplaatst in een breder historisch perspectief, waarbij aandacht wordt besteed aan de omwalling en verdediging van dit deel van Hoorn vanaf het begin van de 15e eeuw. De publicatie is geschreven door archeoloog en historicus C. Schrickx, verbonden aan de Archeologische Dienst.

Hoorn Onder Ons kan na 2 juli worden aangeschaft bij de Archeologische Dienst (Nieuwsteeg 42), de vereniging Oud Hoorn (Onder de Boompjes 22) en bij het bureau Communicatie van de gemeente (stadhuis, Nieuwe Steen 1). De prijs bedraagt 3,75.