Provincie Flevoland



Afsluiting Biddingringweg tussen Dronterweg - Swifterweg

De onlangs aangekondigde onderhoudswerkzaamheden aan de Biddingringweg tussen de Dronterweg (N309) en de Palingweg gaan op maandag 2 juli a.s. van start. Uiterlijk vrijdag 20 juli moeten de werkzaamheden zijn afgerond. Tijdens de uitvoering van deze werkzaamheden wordt het gedeelte Biddingringweg (N305) tussen de aansluiting Dronterweg (N309) en de aansluitingen van de Swifterweg (N710) nabij Biddinghuizen afgesloten voor het doorgaande verkeer. Dit kan niet anders vanwege wettelijke maatregelen met betrekking tot de arbeidsomstandigheden (ARBO) van de wegwerkers. Daarnaast kunnen sommige maatregelen niet zonder stremming van het weggedeelte worden uitgevoerd doordat delen van de verhardingsconstructie moeten worden opgebroken en of omdat de veiligheid van de weggebruikers en hun voertuigen niet afdoende kan worden gegarandeerd.

Tijdens de afsluiting van het weggedeelte wordt het verkeer door middel van borden omgeleid via de Dronterweg (N309) Rietweg en Swifterweg (N710). Om verkeersonveilige situaties te voorkomen zijn ook het gedeelte van het Biddingringpad, de parallelweg langs de Biddingringweg, tussen de Palingweg en de Swifterweg, het gedeelte Palingweg tussen de Biddingringweg en de Ansjovisweg en het gedeelte Ansjovisweg tussen de rotonde bij de ingang naar de Golfresidentie en de Palingweg tijdens de uitvoering van de werkzaamheden gesloten voor autoverkeer. Landbouwvoertuigen en brom-/fietsverkeer kunnen echter wel gebruik blijven maken van deze wegen.

OV-lijn 147 zal gedurende de afsluiting rijden via de route Dronterweg/Ansjovis/Palingweg/ Biddingringweg. Tot slot kan nog worden vermeld dat het langs de weg liggende fietspad te allen tijde blijft te gebruiken voor het brom-/fietsverkeer.

De werkzaamheden

De werkzaamheden omvatten in hoofdzaak het vervangen van oude gescheurde asfaltlagen door nieuwe asfaltlagen en het aanpassen van de huidige inrichting en vormgeving van het weggedeelte aan de laatste inzichten op het gebied van een (duurzaam) veilige weginrichting.

Dit laatste houdt ondermeer in, dat in het midden van de rijbaan twee onderbroken strepen worden aangebracht. De ruimte tussen de beide strepen zal ook hier worden opgevuld met groene markering ter aanduiding dat in dit weggedeelte een maximumsnelheid geldt van 100 km/u. Daarnaast worden in de kantstroken (strook tussen kantstreep en het einde van de asfaltverharding) zogeheten `schrikstroken' aangelegd en worden de bermplanken vervangen door glasbollen. Om de `schrikstroken' te kunnen aanleggen zal het weggedeelte aan beide zijden ca. 0.40 m1 worden verbreed. Tot slot worden alle
bushalteplaatsen in het weggedeelte tussen de Dronterweg en de Swifterweg aangepast aan de huidige richtlijnen.