Start actie Veilig samen schutten

Rijkswaterstaat besteedt deze zomer extra aandacht aan de veiligheid in en rond de sluis tijdens de actie 'Veilig samen schutten'. Om de doorstroming van de scheepvaart te bevorderen en de wat minder ervaren recreatieschippers de helpende hand te bieden worden dit jaar in heel Nederland stewards ingezet op de sluizen van Rijkswaterstaat. Deze stewards begeleiden recreatieschippers bij een vlotte en veilige passage van de sluis, door vaarweggebruikers hun plaats te wijzen en lijnen aan te nemen. Zij voorzien vaarweggebruikers bovendien van de informatiefolder 'Vlot en veilig door de sluis'.

Ik nodig u bij deze uit om aanwezig te zijn bij de officiële start van de actie Stewards op de sluis. Deze wordt georganiseerd in samenwerking met het Watersportverbond, en vindt plaats in de middag van 2 juli 2007 op de Houtribsluizen te Lelystad.

U kunt zich aanmelden bij Ursula Neering, tel 0320-297653 of per e-mail: ursula.neering@rws.nl.

Praktische informatie

Programma

14.30 uur - Ontvangst pers, melden bij Ursula Neering

15.00 uur - Officiële aftrap "Stewards op de sluis" door Folkert Post (landelijk scheepvaartverkeersmanager), Fred Delpeut (Hoofdingenieur Directeur Rijkswaterstaat IJsselmeergebied) en Paul Hamelynck (Watersportverbond)

16.00 uur - Afsluiting met een hapje en drankje

Locatie

Houtribsluizen
Oostvaardersdijk 101
8242 PA Lelystad

Routebeschrijving bijgevoegd

Noot voor redacties (

RVD Mediafeed