Gemeente Hoogezand-Sappemeer

Expositie Het Stilleven in gemeentehuis Hoogezand-Sappemeer - persbericht 052 2007

Op 2 juli a.s. om 16.30 uur opent wethouder Drost van kunst en cultuur de expositie Het Stilleven. De werken zijn van Maria Clobus, Willy Lüpkes, Derk Loorbach en Anne Appeldoorn, vier amateurkunstenaars uit Hoogezand-Sappemeer en omgeving. Het thema van de expositie is Het Stilleven, op diverse manieren benaderd. Er zijn werken te zien in de traditie van het fijnschilderen, maar ook hedendaagse aquarellen en pastels.

De expositie kan een ieder bekijken in de expositieruimte van het gemeentehuis Hoogezand-Sappemeer van 2 juli t/m 28 september 2007. De openingstijden zijn van maandag t/m donderdag van 9 tot 17 uur, vrijdag van 9 tot 12 uur.

Over de kunstenaars:

Maria Clobus

Haar specialiteit is portret van mens en dier, maar andere onderwerpen schuwt zij niet, zoals te zien op deze tentoonstelling. Zij werkt met alle materialen van potlood tot olieverf. De afgelopen jaren heeft zij exposities gehad in het Landbouwinstituut te Haren, Wolters Noordhoff te Groningen, de Burcht in Hoogezand en de openbare bibliotheek te Sappemeer.

Willy Lüpkes

Als zoon van een kunstschilder heeft hij na zijn schooltijd nooit meer een tekenstift of kwast in zijn handen gehad. Pas na zijn pensionering is hij gaan schilderen. Zijn liefde voor oude gebruiksvoorwerpen die in voorgaande generaties tot het dagelijkse leven behoorden schildert hij bij voorkeur. Hij streeft ernaar deze voorwerpen zo realistisch mogelijk neer te zetten.

Derk Loorbach

Met het tekenen en schilderen was Derk Loorbach vroeger al druk in de weer. Maar er in doorleren kwam er niet van. Derk Loorbach is autodidact. Het bleef bij een hobby, die uitgroeide naar een passie. In eerste instantie schilderde hij landschappen. Op de schildergroep Arista ontwikkelde hij zich verder in het mengen van kleuren en een eigen compositie samenstellen. Zo ontdekte hij het stilleven als zijn favoriete onderwerp, die hij neerzet met een groot realistisch gehalte.

Anne Appeldoorn

Anne Appeldoorn is begonnen met het versieren van eieren. Dit beviel hem zo goed dat hij op schilderles ging. Nu schildert hij voorstellingen uit het gewone leven met olieverf, zonder deze voor te tekenen. Anne over zijn werk: Alles wat te zien is, bedenk ik zelf. Alles wat u ziet, is niet wat het lijkt, want het is alleen olieverf op het platte vlak.