Gemeente Schiedam


Juni

Laat uw stem horen op Het Stadserf!

26 juni 2007

Wilt u iets bespreken met de gemeenteraad? Zoekt u een gelegenheid om met een lid van de gemeenteraad of van het college van burgemeester en wethouders in gesprek te komen?

Op maandag 2 juli 2007 vindt het vierde Stadserf plaats in de Aleidazaal en op de tweede etage van het Stadskantoor. Het Stadserf is openbaar, iedereen kan het bijwonen. Om een onderwerp aan de orde te stellen en daarover het woord te voeren, kunt u zich aanmelden bij de griffier van de gemeente Schiedam, de heer J. Gordijn, telefoonnummer 010-246 5788.

Tijdens Het Stadserf worden geen besluiten genomen. Het gaat om uitwisseling van informatie in een dialoog tussen het gemeentebestuur en de stad. Het Stadserf komt niet in de plaats van bestaande mogelijkheden om informatie te vragen, door bijvoorbeeld een medewerker van het Stadskantoor te bellen. Het komt ook niet in de plaats van de bestaande mogelijkheid om wensen of klachten onder de aandacht van een collegelid te brengen door zich aan te melden voor het spreekuur van collegeleden. Het Stadserf biedt alle ruimte aan de stad om nieuwe ideeën onder de aandacht van de raad te brengen.

De agendacommissie heeft inmiddels een deel van het programma ingevuld met onderwerpen die reeds zijn aangemeld voor 25 juni 12.00 uur. Aanmelding van onderwerpen die niet uitgebreid tijd vragen, is nog mogelijk tot 2 juli 12.00 uur. Dat wil zeggen totdat de avond is vol gepland; deze aanmeldingen komen vanaf 21.15 uur aan bod.

U kunt zich aanmelden bij de griffier van de gemeente Schiedam, de heer J. Gordijn, telefoonnummer 010-246 5788.

Het programma is te vinden op www.schiedam.nl onder bestuursinformatie. Daar is ook voor de onderwerpen beschikbare informatie te vinden.

Programma voor Het Stadserf van maandag 2 juli 2007 Voorzitters zijn de heren H. van der Hoeven en R.A. Oosthof

Aleidazaal

* 20.00 uur Bouwplannen Westmolenstraat e.o. Over bouwplannen voor dit gebied wordt al heel lang nagedacht en gesproken. Er is nu een bouwplan in behandeling. De heer J. van Hilten e.a. heeft zich aangemeld voor een presentatie en discussie.
* 20.45 uur Pauze

* Aansluitend, vanaf 21.15 uur, komen aanmeldingen van 25 juni en later aan bod; einde uiterlijk 23.00 uur.

Vergaderruimte 2^e etage

* 20.00 uur Beleidsplan Veiligheid. Vanwege de grootstedelijke veiligheidsproblematiek, onveiligheidsgevoelens die vergelijkbaar zijn met de 4 grote steden èn grote verschillen in leefbaarheid en veiligheid tussen de wijken in Schiedam werkt burgemeester Verver aan een Beleidsplan Veiligheid 2008 2011. Zij schetst in het kort haar aanpak en vraagt vervolgens aan te geven wat in het plan niet mag ontbreken.

* 20.30 uur SWS Jongerenwerk. De Stichting Welzijn Schiedam (SWS) heeft in een boekje Jongerenwerk een beeld neergezet van het jongerenwerk zoals daaraan binnen SWS invulling wordt gegeven. In de aanbiedingsbrief staat o.a. Het idee dat wanneer je een blik jongerenwerkers opentrekt en deze inzet op een overlastlocatie de overlast hiermee verdwijnt, is echter te kort door de bocht. SWS wil het boekje presenteren en daarna vragen over jongerenwerk van een antwoord voorzien.

* 21.00 uur Pauze

* 21.15 uur Milieueffectrapportage (MER) en voorontwerp Bestemmingsplan Schieveste. Deze stukken die van groot belang zijn voor de besluitvorming over het nieuwe multifunctionele stadsdeel Schieveste, komen op korte termijn in behandeling. In presentaties zal informatie worden verstrekt over m.n. de wijze waarop de onderzoeken (o.a. luchtkwaliteit) hebben plaatsgevonden en wat daarvan de uitkomsten zijn.

* 22.00 uur Pauze

* 22.15 uur Evaluatie Fietsnota. De Fietsnota 2003 is geëvalueerd: is het vastgestelde beleid uitgevoerd, welke resultaten zijn geboekt? Het fietsbeleid komt tot uitdrukking in een groot aantal concrete maatregelen die zich in de stad en bij raadsleden over het algemeen in een grote belangstelling mogen verheugen. Kan de stad zich in de evaluatie vinden?

* 23.00 uur einde