Gemeente Hengelo

Inloopavond fietsroute Driene

Hengelo Fietsstad! Dat thema staat centraal in de Uitvoeringsnota Fietsen die de gemeenteraad in 2003 heeft vastgesteld. In deze nota ligt de nadruk op een veilig, snel en comfortabel fietsroutenetwerk in Hengelo. Om dit te bereiken zijn er in de fietsnota zogenaamde stadsfietsroutes opgenomen: belangrijke fietsverbindingen tussen de wijken en het centrum van Hengelo.

Stadsfietsroute Driene

Eén van deze fietsverbindingen is de stadsfietsroute Driene. Deze loopt vanaf de rotonde PC Hooftlaan/Staringstraat langs het winkelcentrum Groot Driene, steekt over bij de Grundellaan, om vervolgens via de Anninksweg, het spoortunneltje en via de kruising Oude Molenweg/Drienerstraat in het centrum van Hengelo te eindigen.

Knelpunten

In de route zit een aantal knelpunten die voor verbetering vatbaar zijn. De gemeente heeft in samenwerking met het wijkplatform Driene, de Fietsersbond en de politie een inventarisatie gemaakt van de knelpunten en wil deze graag aan gebruikers van de route voorleggen.

Uitnodiging

Wij nodigen u daarom uit voor een inloopavond op maandagavond 2 juli in de hal van de Hengelose Schoolvereniging (HSV) aan de Korenbloemstraat 3-5. Omdat er geen centrale presentatie plaatsvindt, bent u welkom op een voor u geschikt tijdstip tussen 19.00 en 21.00 uur. Tijdens deze avond informeren wij u over de knelpunten en presenteren wij onze voorstellen ter verbetering van de fietsroute. U heeft de gelegenheid om hierop te reageren en kunt ook uw ervaringen en ideeën aandragen. Bij het maken van een definitief ontwerp proberen wij hier zoveel mogelijk rekening mee te houden.

Verkeersdeskundigen van de gemeente Hengelo zijn aanwezig voor een toelichting en eventuele vragen.