Provincie Drenthe

N34 vanaf 2 juli gesloten tussen Gieten en Exloo 27 Jun 2007

Vanaf maandag 2 juli 2007 is de N34 tussen Gieten en Exloo gedurende 12 weken volledig afgesloten voor alle verkeer. Deze afsluiting is onderdeel van grootscheepse wegwerkzaamheden die de provincie Drenthe uitvoert om de doorstroming op de N34 en de bereikbaarheid van de omliggende dorpen te verbeteren. Tijdens deze eerste fase wordt het weggedeelte tussen Gieten en Ees verbreed naar 8.90 meter, opnieuw geasfalteerd en voorzien van nieuwe markering met de groene middenstrook. Bovendien worden aan de oostzijde de nieuwe op- en afritten bij Gieten, Gasselte en Borger alvast aangelegd. Voor het verkeer staan omleidingsroutes aangegeven. Ook de routes en haltes van de buslijnen worden tijdelijk aangepast. De dorpen en de recreatieve attracties en campings aan de N34 blijven bereikbaar voor bestemmingsverkeer. Naar verwachting is de weg vanaf maandag 24 september weer open voor het verkeer.

Fietsers- en voetgangersbrug Borger dicht
Tegelijkertijd met de afsluiting van de N34 is ook de oude Baileybrug tussen het centrum van Borger en de wijk Daalkampen dicht. Hier komt een nieuwe, minder hoge betonnen brug.

Verkeershinder zoveel mogelijk beperken
De provincie Drenthe probeert de overlast voor het verkeer zoveel mogelijk te beperken. Daarom heeft de provincie ervoor gekozen om de N34 gedurende de minder drukke zomerperiode volledig af te sluiten om zo de meest ingrijpende werkzaamheden in één keer uit te voeren. Door slim te plannen en van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat én in de weekenden door te werken, duurt de volledige afsluiting van de weg nu 12 weken in plaats van de 22 weken die hier normaal voor staan. De afsluiting leidt mogelijk tot extra overlast in de dorpen langs de N34. Om dit zoveel mogelijk te beperken is de N34 al vanaf Exloo afgesloten. Hierdoor wordt een sluiproute over het oude traject door de dorpen onaantrekkelijk. De politie zal tijdens de werkzaamheden extra controleren op de maximumsnelheid en op agressief weggedrag op de mogelijke sluiproute(s) door de dorpen.

Tweede fase
De werkzaamheden aan het wegvak Gieten-Ees duren nog tot december 2008. Na de eerste fase waarbij de N34 volledig is afgesloten, gaat de provincie Drenthe verder met de aanleg van de ongelijkvloerse kruisingen bij Gieten, Gasselte en Borger en de aanleg van de op- en afritten
aan de westelijke zijde. Bij Gieten en Borger komen nieuwe OV-knooppunten, waar verschillende buslijnen samenkomen. Zo kunnen passagiers sneller en makkelijker overstappen op andere lijnen. Tijdens deze werkzaamheden kan het verkeer voor een groot deel weer gebruikmaken van de N34. Wel zal er af en toe verkeershinder zijn door kortdurende
afsluitingen, verkeerslichten en lagere maximumsnelheden. De komende periode werkt de provincie Drenthe de plannen voor 2009 en de jaren erna verder uit. Uiteindelijk zal het Drentse deel van de N34 in zijn geheel worden verbreed en aangepast.

Actuele informatie
Op de website www.N34.eu staat actuele informatie over de werkzaamheden en de omleidingsroutes. Ook kunnen geïnteresseerden zich daar abonneren op een digitale nieuwsbrief. Voor informatie over de dienstregeling van de buslijnen is de website van de vervoerder, www.arriva.nl, of de Reisadviesgroep, www.9292ov.nl, te raadplegen. De Reisadviesgroep is ook telefonisch te bereiken op 0900-9292 (70 eurocent per minuut).
Content Management Powered by CuteNews

* Archief persberichten en nieuwsberichten (2005 en ouder)