Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 158

datum: 27 juni 2007

Wellantcollege en Amerpoort ruimen samen zwerfvuil op

In de Amersfoortse wijk Vathorst vindt maandag 2 juli de eerste Zwerfvuildag plaats. De drie schoonmaakploegen die aan de slag gaan, worden samengesteld uit zo'n vijftig eerstejaarsleerlingen van het Wellantcollege en twaalf medewerkers van de Groen- en Klussengroep van zorgorganisatie Amerpoort in Vathorst.

De Zwerfvuildag is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Amersfoort, welzijnsorganisatie Versa, Wellantcollege en Amerpoort. "Het Wellantcollege gaf een tijdje geleden bij de gemeente aan graag op een positieve manier met de leerlingen iets te doen met zwerfvuil. De school beseft dat de leerlingen overlast veroorzaken in de wijk. Jongeren hangen rond in de wijk en laten geregeld zwerfvuil achter als ze in de pauzes bij de supermarkt wat lekkers halen", vertelt Corinne van Zaanen, wijkmanager Vathorst van de gemeente Amersfoort over de aanleiding van het initiatief. De combinatie met de medewerkers van de Groen- en Klussengroep, mensen met een verstandelijke beperking, was gauw gemaakt. Zij werken al een paar jaar in de wijk en ruimen geregeld zwerfvuil op. Ook Versa, verantwoordelijk voor het jongerenwerk in de wijk, schaarde zich achter het initiatief.

Op 2 juli gaan de leerlingen en medewerkers van de Groen- en Klussengroep onder begeleiding in drie ploegen de wijk in om zwerfafval te verzamelen. De ploeg die het meeste afval heeft opgehaald wordt beloond met een prijs. Wijkmanager Corinne van Zaanen biedt de jongeren vervolgens namens de gemeente Amersfoort een cadeau aan. "Ik hoop dat deze eerste gezamenlijke actie tot meer mooie initiatieven leidt die de wijk schoon en leefbaar houden", aldus Van Zaanen.

Programma

Op maandag 2 juli ziet het programma er als volgt uit:
- 10.00 uur: leerlingen, Groen- en Klussengroep en begeleiders verzamelen op het podium in

het Park van de Tijden. Janny Visser, directeur Wellantcollege, geeft de aftrap. Het aantal schoonmakers wordt in drie ploegen verdeeld.
- 10.30 uur: vertrek ploegen onder begeleiding van medewerkers Wellantcollege en Amerpoort
- 11.30 uur: Aankomst schoonmakers in het Park van de Tijden
- 12.00 uur: Prijsuitreiking Corinne van Zaanen
- 12.15 uur: Afsluiting

Informatie: Reina van der Wal, communicatieadviseur Stedelijke Omtwikkeling en Beheer (SOB), telefoon 06 52 51 30 41, e-mail r.vanderwal@amersfoort.nl.

De pers is van harte welkom tijdens de Zwerfvuildag in Vathorst.


---- --