Gemeente Tilburg

27-6-2007
Laatste loodjes Spoorlaan
Eén rijrichting op de Spoorlaan open voor autoverkeer van 2 tot en met 13 juli

De werkzaamheden aan de Spoorlaan zijn bijna klaar. Op de rijstrook aan de spoorzijde is afgelopen week nieuw asfalt aangebracht. Van 2 tot en met 13 juli wordt de asfalttoplaag van de twee rijstroken aan de stadskant aangebracht. Hiervoor is de Spoorlaan in één rijrichting open voor gemotoriseerd verkeer. In deze periode is het voor autoverkeer nog mogelijk om van Oost naar West over de Spoorlaan te rijden in de richting van de Hart van Brabantlaan. Verkeer uit de richting Hart van Brabantlaan naar de Heuvelring wordt omgeleid. Alle verkeersmaatregelen staan met borden aangegeven.

Afhankelijk van het weer duren de werkzaamheden tot vrijdag 13 juli. Meerdere aannemers werken na elkaar aan het project. Als in de eerste week te veel regen valt, is het weekend nodig als buffer om dit op te vangen. Op maandag kunnen andere aannemers dan weer verder werken volgens planning.

Tijdelijke verkeersmaatregelen
In de nacht van zondag 1 op maandag 2 juli wordt de huidige verkeerssituatie op de Spoorlaan omgebouwd naar een situatie met één rijstrook voor het autoverkeer in de richting van de Hart van Brabantlaan. Verkeer komende vanaf de Hart van Brabantlaan in de richting Heuvelring is niet mogelijk en wordt omgeleid. Tijdens het ombouwen van de huidige verkeerssituatie in de nacht van zondag 1 op maandag 2 juli is de Spoorlaan van 0.30 uur tot 5.30 uur geheel afgesloten voor het autoverkeer.

Autoverkeer
Op de Spoorlaan is autoverkeer in één richting mogelijk vanaf de Heuvelring richting de Hart van Brabantlaan. Het verkeer vanaf de Hart van Brabantlaan richting Heuvelring wordt omgeleid via de Gasthuisring, Veldhovenring en Besterdring. Op het gedeelte Spoorlaan tussen de Noordhoekring en het busstation blijft tweerichtingsverkeer mogelijk.

Doordat er slechts één rijrichting beschikbaar is, zal er op de Spoorlaan sprake zijn van verkeershinder. Doorgaand verkeer wordt dan ook zoveel mogelijk verwezen via de ringbanen en het overige gedeelte van de Cityring.

Omleidingsroutes

Stationsstraat: vanaf maandag 2 juli is voor verkeer vanuit de Stationsstraat de Spoorlaan niet bereikbaar. Het éénrichtingsverkeer in de Stationsstraat tussen de Fabriekstraat en de Spoorlaan wordt tijdelijk opgeheven. Verkeer kan de Stationsstraat verlaten via de Fabriekstraat en de Noordhoekring.
Langestraat: de Langestraat is niet bereikbaar via de Spoorlaan. Het éénrichtingsverkeer in de Langestraat, tussen de Poststraat en de Spoorlaan, wordt tijdelijk opgeheven. De Langestraat is bereikbaar via de Heuvelring, de Telegraafstraat en de Poststraat. Fabriekstraat: situatie blijft zoals die in de huidige fase is. Willem II straat: verkeer kan vanaf de Spoorlaan niet richting de Willem II straat rijden. Het éénrichtingsverkeer in de Willem II straat tussen de Telegraafstraat en de Spoorlaan wordt tijdelijk opgeheven. Verkeer richting de Willem II straat wordt omgeleid via de Heuvelring en de Telegraafstraat.
Magazijnstraat: de Magazijnstraat is bereikbaar vanuit de Telegraafstraat. In deze straat geldt tijdelijk tweerichtingsverkeer voor bestemmingsverkeer.
Centraal station: het halen en brengen van reizigers blijft mogelijk komende vanuit de richting Heuvelring.