Gemeente Heemskerk


donderdag, 28 juni 2007

Rioolwerkzaamheden Laan van Assumburg

HEEMSKERK - In de periode van 2 juli tot en met 6 juli wordt een gedeelte van het riool in de Laan van Assumburg gerenoveerd. Het gaat om het gedeelte tussen de Vrijburglaan en de Jan van Kuikweg aan beide zijden van de Laan van Assumburg.

Dit riool is sterk aangetast door ingroei van wortels en wordt 'gerelined'. Dit houdt in dat er een soort kous wordt ingebracht in de bestaande rioolbuis. Door het laten circuleren van warm water hardt de kunsthars in de kous uit en ontstaat een nieuwe buis in de oude buis. Voorafgaand aan deze klus wordt eerst het riool gereinigd en geïnspecteerd. Deze methode heeft het voordeel dat er niet gegraven hoeft te worden in de weg en de overlast voor de bewoners tot een minimum wordt beperkt. Er wordt wel aan de bewoners gevraagd om tijdens de werkzaamheden zo min mogelijk water te gebruiken en dus het bad, de vaatwasser en de wasmachine niet te gebruiken. De firma Insitufo voert de werkzaamheden uit. Deze firma doet voor aanvang van de werkzaamheden bij de betrokken woningen een folder in de brievenbus waarin uitgelegd wordt hoe de werkzaamheden worden uitgevoerd. Door het gebruik van hars kan een geur ontstaan die lijkt op gaslucht. Deze geur is in deze concentratie niet schadelijk voor de gezondheid en het milieu.
Tijdens de werkzaamheden aan de even zijde van de Laan van Assumburg is het gedeelte van de Vrijburglaan tussen de Laan van Assumburg en de Jan van Bergenstraat tijdelijk afgesloten. Tijdens de werkzaamheden aan de oneven zijde is een rijstrook van de Laan van Assumburg gedeeltelijk geblokkeerd.

---