Gemeente Geldermalsen

Prijsvraag Bakens aan het water

28 juni 2007 - Prijsvraag Bakens aan het water - uitreiking prijzen door staatssecretaris Huizinga 2 juli a.s.

Op 2 juli 2007 zullen de prijswinnaars bekend worden gemaakt van de Prijsvraag Bakens aan het Water door mw. T. Huizinga-Heringa, staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat. De prijsuitreiking vindt plaats van 13.15 tot 14.30 bij Waterschap Rivierenland te Tiel.

Met Bakens aan het Water geven de gemeenten van het Gebiedsgericht Cultuurbeleid Rivierenland aan dat vanuit een hoog ambitieniveau en brede scope gewerkt kan worden aan kunst en cultuur. Het plan is om kunsttoepassingen te integreren met de aanpassingen aan de rivierlopen die in het kader van Ruimte voor de Rivier op de planning staan. Met de prijsvraag hebben kunstenaars en landschapsarchitecten hun visie hierop kunnen presenteren. De resultaten van de prijsvraag dienen als ideeëngenerator voor de uiteindelijke uitvoeringsprojecten die de komende jaren van start gaan.

De prijsvraag heeft meer dan 100 inzendingen opgeleverd die door een vakjury, bestaande uit o.m. de Kunstadviescommissie Rivierenland, zijn beoordeeld.

De vele inzendingen zijn verwerkt in een inspiratieboek en een reizende tentoonstelling. Het inspiratieboek wordt gepresenteerd na de prijsuitreiking en alle aanwezigen krijgen een exemplaar van het boek als herinnering uitgereikt. De première van de tentoonstelling vindt plaats op 2 juli en zal na de zomer op meerdere plaatsen in Gelderland te zien zijn.

Het Centrum voor Beeldende Kunst Gelderland coördineert de prijsvraag, in opdracht van Gebiedsgericht Cultuurbeleid Rivierenland/KCG. De samenwerkingspartners zijn Provincie Gelderland, Arcadis, Rijkswaterstaat, Koninklijke Nederlandse Heidemaatschappij, Waterschap Rivierenland. Klik hier voor meer info.

Gebiedsgericht Cultuurbeleid Rivierenland is een samenwerkingsverband van de gemeenten Buren, Culemborg, Geldermalsen, Lingewaal, Maasdriel, Neerijnen, Tiel, West Maas en Waal, Zaltbommel en provincie Gelderland. Gebiedsgericht Cultuurbeleid Rivierenland wordt uitgevoerd door Kunst en Cultuur Gelderland. Het samenwerkingsverband heeft als doel cultureel beleid te versterken door bovenlokale projecten op het gebied van kunst, cultuur en cultureel erfgoed te initiëren en samenwerking in het culturele veld te bevorderen. Voor meer informatie kunt u terecht bij regiocoördinator Jeroen de Jong, KCG, klik hier voor de website of 026 - 351 90 29.