Vrije Universiteit Amsterdam

Persbericht

Zwerfkapitalist, manager of werknemer - wie is de baas in de onderneming?

Workshop 'Corporate Governance and Labour in the Era of Financial Capitalism'

Op 2 en 3 juli organiseert het Amsterdam Research Centre for Corporate Governance Regulation van de Vrije Universiteit Amsterdam de workshop 'Corporate Governance and Labour in the Era of Financial Capitalism', waarbij ook het recent verschenen boek 'The Transnational Political Economy of Corporate Governance Regulation' wordt gepresenteerd.

Om het debat over zogenaamde zwerf- en durfkapitalisten te verdiepen, wordt in een interactieve setting kennis en informatie uitgewisseld tussen nationale en internationale wetenschappers, politici, beleidsadviseurs en vertegenwoordigers van de vakbeweging.

De centrale vraag is hoe de krachtsverhoudingen tussen verschillende belanghebbenden (stakeholders en shareholders) in de onderneming veranderd zijn door de opkomst van wat door velen als de 'nieuwe kapitalisten' wordt gezien.

De workshop wordt op maandag 2 juli om 13.30 geopend met bijdragen van Henk van der Kolk (Voorzitter, FNV Bondgenoten) en Javier Echarri (Secretary-General, European Venture Capital Association), gevolgd door een rondetafel gesprek met onder meer Ieke van den Burg (PvdA), Jaap Winter (DeBrauwBlackstoneWestbroek) en Corinna Ullrich (Europese Commissie).



Vrije Universiteit Amsterdam