Gemeente Spijkenisse


Kunst in de Stad aflevering 3

29 juni 2007

end Verbonden

Van 2 juli t/m 8 juli zend SMART TV aflevering 3 van het programma Kunst in de Stad uit. Daarin aandacht voor het uit Cortenstaal vervaardigde kunstwerk Verbonden. Dit kunstwerk is ontworpen door de kunstenaar Jan Bakker uit Spijkenisse. Meer over Jan Bakker en wat de gedachte achter dit beeld in aflevering 3.

Iedereen kent natuurlijk de Beerenplaat maar er zijn maar weinig mensen die ook het terrein op kunnen. Henk Baars weet onder andere te vertellen dat De Beerenplaat bestaat uit een aantal gebouwen die in de jaren 60 door een toen 29 jarige architect zijn ontworpen. In 2005 moest er uitgebreid worden en de gebouwen zijn toen weer door diezelfde architect ontworpen.

Elke week maken kijkers kans op het boek "Beeldend Spijkenisse". In het programma wordt een deel van een kunstwerk getoond. Kijkers die weten waar het kunstobject staat kunnen het antwoord sturen naar kunstindestad@smartrtv.nl.
Onder de juiste inzenders worden 2 boeken verloot. De winnaar van aflevering 1 waren mevrouw P. Ottevanger en mevrouw A.F. Bezemer.

SMART TV kunt u bekijken via het lokale kabelnet van UPC op kanaal 67+.