Uitbreiding bedrijfsvervoer naar Maasvlakte

29.06.2007 / 16:20 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Vipre b.v.

Vipre b.v.

29 juni 2007

Uitbreiding bedrijfsvervoer naar Maasvlakte

Vipre, specialist in personenvervoer, zal op maandag 2 juli een nieuwe buslijn starten vanuit Rotterdam naar de Maasvlakte ten behoeve van het ECT bedrijfsvervoer. Sinds 1995 organiseert en coördineert Vipre het bedrijfvervoer voor de ECT Delta Terminal.

Sinds 1995 verzorgt Vipre BV de organisatie en coördinatie van het bedrijfsvervoer naar de ECT Delta Terminal.

Deze nieuwe buslijn is een welkome aanvulling op het bestaande lijnennet. Het huidige lijnennet bestaat uit 5 lijnen die Hoogvliet, Ridderkerk, Hellevoetsluis, Schiedam en Spijkenisse 3 maal per dag, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar verbinden met de ECT Delta Terminal op de Maasvlakte. Het geheel wordt nog aangevuld met een lijndienst ten behoeve van de kantoormedewerkers die eenmaal per dag zorgt voor de verbinding tussen de belangrijke OV knooppunten (Metrostation Hoogvliet, Metrostation Spijkenisse, Busstation Brielle) en de ECT Delta Terminal op de Maasvlakte.

De nieuwe buslijn betekent voor medewerkers vanuit Capelle aan den IJssel en Rotterdam dat ook zij middels bedrijfsvervoer van en naar het werk kunnen reizen. De nieuwe buslijn zal gaan starten op Metrostation Capelsebrug, vervolgens worden er haltes aangedaan op de Stadionweg, Breeplein, Metrostation Zuidplein en Metrostation Slinge. De route zal vervolgens lopen via Pernis (Klantenkantorenpark Eemhaven) met als eindpunt de ECT Delta Terminal op de Maasvlakte.

Dit private netwerk van buslijnen levert een belangrijke bijdrage aan de ontlasting van de A15/N15. Daarnaast wordt ook een bijdrage geleverd aan de vermindering van de uitstoot van schadelijke stoffen. Tenslotte zorgt deze vorm van collectief vervoer voor een veilige en comfortabele reis van alle betrokken passagiers.

Vipre BV, dat oorspronkelijk is voortgekomen uit Philips, is wereldleider in het ontwikkelen en implementeren van maatregelen op het gebied van mobiliteit. Al meer dan 50 jaar is Vipre -actief in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten- succesvol met het oplossen van vervoersproblemen van personen bij grote multinationals, overheidsorganisaties, bedrijventerreinen en speciale locaties als ziekenhuizen, vliegvelden en winkelcentra. Meer informatie over Vipre vindt u op www.vipre.com

/////////////////////