Gemeente Delft

Startpunt wonen zorg welzijn vanaf 2 juli geopend

Vandaag opent het Startpunt wonen zorg welzijn haar deuren. Het nieuwe kantoor is gevestigd aan de Van Bleyswijckstraat. Met een bundeling van krachten biedt het Startpunt informatie, geeft onafhankelijk advies en wijst de weg binnen de thema's wonen, zorg, welzijn en de Wmo in Delft.

Met het Startpunt wonen zorg welzijn heeft de gemeente Delft nu één aanspreekpunt voor wonen, zorg, welzijn en de Wmo. Daarmee voldoet de gemeente aan de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), die per 1 januari 2007 is ingevoerd. De kennis en deskundigheid van Stichting Ouderenwerk Delft en Stichting MEE Zuid-Holland Noord is in het Startpunt samengevoegd. Zij hebben veel ervaring met het adviseren van ouderen en mensen met een beperking. Maar, het Startpunt wonen zorg welzijn is er voor alle Delftenaren vanaf 18 jaar. Jong en oud, met en zonder beperking.

Delftenaren met een vraag of behoefte aan advies kunnen het Startpunt op verschillende manieren bereiken. Op het kantoor aan de Van Bleyswijckstraat 91 geven deskundige consulenten persoonlijk advies. Dit kan op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur. De website www.startpuntwonenzorgwelzijn.nl biedt veel informatie en links naar aanbieders en instanties op het gebied van wonen, zorg en welzijn in Delft en omstreken. Daarnaast is het Startpunt tijdens de openingstijden van het kantoor telefonisch te bereiken onder telefoonnummer: (015) 214 07 07.

De Formulierenbrigade, het DUIT-spreekuur, het allochtonenspreekuur en het belastingspreekuur zijn tevens ondergebracht bij het Startpunt.

De feestelijke opening van het pand vindt plaats op 18 juli, tezamen met andere bewoners van hetzelfde pand (Stichting Kwadraad, Breed Welzijn Delft, Jongeren Informatie Punt Delft, Bureau Informele Zorg).

Noot voor de pers (