Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Drie jongeren aangehouden tijdens horecatoezicht

Harderwijk, 02-07-2007 o De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag (30/06) drie jongeren aangehouden die betrokken waren bij schermutselingen in de binnenstad. Eén van hen blijft nog ingesloten voor verhoor.

Om 02.45 uur werd via de horecatelefoon, een rechtstreekse lijn tussen de horeca en de plaatselijke politie, gemeld dat er een vechtpartij op de Markt gaande was. Kort daarop bleken twee betrokkenen op een scooter er vandoor te zijn gegaan. Zij werden kort daarop aan de hand van het opgegeven signalement aangehouden.

De politie trof een wapenstok aan en één van de jongens zou onderweg ook een mes hebben weggegooid. De politie heeft het duo (16 en 17) voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Zij worden doorverwezen naar en preventieproject voor een passende maatregel.

Rond 04.20 uur werd nogmaals een opstootje in het centrum gemeld. Hierbij waren rake klappen uitgedeeld en een 19-jarige jongeman uit Harderwijk is hiervoor aangehouden en ingesloten in het cellencomplex in Apeldoorn. De politie onderzoekt het incident en maakt proces-verbaal op.