Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Controle verkeer

Brummen/Eerbeek, 02-07-2007 o De politie heeft vrijdag (29/06) in Brummen en Eerbeek gecontroleerd op een groot aantal verkeersgedragingen. Hierbij werd ook gecontroleerd of bestuurders hun rijbewijs en kentekenbewijs van de auto bij zich hadden. 10 bestuurders konden aan dit laatste geven niet voldoen en kregen een bekeuring.

De politie lette tijdens de controle niet alleen op verkeersgevaarlijke overtredingen (geen gordel, helm, rijden onder invloed of rijden door rood licht) maar ook op de administratieve bescheiden die iedere bestuurder direct moet kunnen tonen. Tien bestuurders bleken geen rijbewijs of kentekenbewijs bij zich te hebben.

Daarnaast werden nog eens twee mensen bekeurd die te hard reden, drie droegen geen gordel, twee geen helm, een bromfietsbe-stuurder droeg geen helm en één reed door licht. Ook bleek een 34-jarige automobilist uit Nemegen onder invloed achter het stuur te zitten. Naast een proces-verbaal hiervoor moest hij ook zijn rijbewijs inleveren omdat hij bij de ademanalyse 1.5 promille blies!

De controles werden in Leuvenheim aan de Arnhemsestraat en in Eerbeek aan de Loenenseweg uitgevoerd.