Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Fietsers beroofd

Apeldoorn, 02-07-2007 o Vier jongelui die op de fiets onderweg waren, zijn vrijdagavond (29/06) tijdens twee verschillende incidenten door twee met bivakmutsen vermomde jongemannen beroofd. De politie zoekt getuigen die de vluchtenden daders mogelijk hebben gezien.

Het eerste incident deed zich omstreeks 23.15 uur voor toen twee jongens (16) richting het centrum fietsten. Ter hoogte van de winkel van Leenbakker kwamen er twee met bivakmutsen vermomde jongemannen uit de bosjes. De jongens werden van hun fiets getrokken, geslagen en moesten vervolgens van hun geld afgeven. Toen een getuige naderde gingen de twee daders er vandoor. Deze heeft de jongens opgevangen en de politie gebeld.

Rond middernacht kwam een tweede melding. Nu waren twee tieners op de Voorwaarts mishandeld en beroofd. Zij waren op weg naar huis en reden op het fietspad langs het spoor ter hoogte van voetbalvereniging WSV. Hier werden zij door twee jongens van hun fiets getrokken. Zij liepen rake klappen op en moesten geld en hun mobieltje afgegeven.

Eén van hen zag kans om hulp te halen bij iemand op de Bierbrouwershorst, maar inmiddels waren de twee jongemannen met zijn fiets er vandoor gegaan.

In beide gevallen is een uitgebreid onderzoek door ondermeer de politiebikers ingesteld. Dit leverde tot nu toe nog geen resultaat op.

De politie zoekt mensen die mogelijk iets hebben gezien of weten dat in het belang van het onderzoek kan zijn. U kunt bellen met 0900 8844.