Gemeente Reimerswaal


Berichten uit de raad...

Geplaatst op: 02-07-2007

Kort verslag van de besluiten van de gemeenteraad van Reimerswaal. De gemeenteraad van Reimerswaal wil u graag informeren over de het bestuur van uw gemeente. In dit artikel treft u een overzicht van de besluiten, die bekrachtigd zijn in de meest recente raadsvergadering. De agenda van de raadsvergaderingen kunt u raadplegen in de bibliotheek, het gemeentehuis of op de gemeentelijke website. Via die wegen kunt u ook de notulen van de raadsvergaderingen raadplegen. Heeft u tips, adviezen of vragen voor de gemeenteraad, dan kunt u deze altijd melden bij de raadsgriffier, T. Jansen. Hij is bereikbaar via telefoon (0113) 395 355) of mail (t.jansen@reimerswaal.nl). U kunt hem ook benaderen via de gemeentelijke website.

In de Besluitraad van 26 juni 2007 heeft de gemeenteraad' van Reimerswaal:

heeft de gemeenteraad de kadernota vastgesteld. In deze nota wordt (vooruitlopend op de programmabegroting, die in oktober wordt besproken) de financiële balans opgemaakt en de plannen en investeringen voor de komende jaren vastgelegd. Gezien de afname van inkomsten voor de gemeente heeft het college diverse bezuinigingen moeten voorstellen. Deze betroffen onder andere de gemeentelijke bijdragen aan de Jachthaven in Yerseke. Tevens werd voorgesteld het liggeldtarief vanaf 2009 te verhogen.
Vertegenwoordigers van de gebruikers van de jachthaven hebben zowel in de eerder gehouden opinieraadsvergadering, als deze vergadering gebruik gemaakt van het spreekrecht. De leden van de Watersportvereniging Yerseke waren in grote getalen aanwezig bij de vergadering. De fracties gaven vervolgens aan dat het voorstel t.a.v. de verhoging van de tarieven aangepast moest worden. De ChristenUnie overwoog hiertoe een wijzigingsvoorstel in te dienen. Het college heeft dit signaal opgepakt overgenomen, waardoor de verhoging is uitgesteld tot 2011.
Verder zijn er door een aantal fracties wijzigingsvoorstellen ingediend:
De VVD wilde gelden voor plannen van het bestuur van het zwembad reserveren. Dit voorstel werd afgewezen, aangezien de andere fracties het niet noodzakelijk achten deze gelden apart te reserveren. De PvdA stelde voor de kosten voor huwelijksvoltrekkingen in het gemeentehuis op vrijdagmiddag (buiten kantooruren) te verhogen tot EUR 200,--. Ook dit voorstel werd door de andere fracties afgewezen.

Het voorstel van de fractie van de SGP om de middelen voor (ver)nieuw(de) huisvesting van de basisschool ´De Bornput´ in Oostdijk indien (financieel) mogelijk eerder dan 2012 beschikbaar te stellen, kreeg wel unanieme steun van de raad.

Met bovenstaande wijzigingen kon de kadernota vervolgens met steun van alle partijen worden vastgesteld.

Naast de kadernota heeft de raad:


- de notulen vastgesteld van de vergaderingen van: de themaraad van 15 mei 2007 en
de besluitraad van 29 mei 2007


- unaniem ingestemd met het voorstel tot een vergoeding van planschade.


- bij meerderheid van stemmen ingestemd met het starten van een onteigeningsprocedure voor percelen grond in de 2e Bathpolder. De fracties van Leefbaar Reimerswaal en de ChristenUnie hebben verklaard tegen de onteigening te zijn en stemden dus tegen.


- unaniem ingestemd met de jaarrekening en het jaarverslag over 2006 en de (concept) begroting voor 2008 van de Zeeuwse Muziekschool


- unaniem ingestemd met de Programmarekening 2006 van de gemeente. Overigens kunt u een samenvatting daarvan lezen in het burgerjaarverslag dat binnenkort huis-aan-huis wordt verspreid.


- unaniem ingestemd met jaarrekening en het jaarverslag over 2006 van de GGD Zeeland.


- unaniem ingestemd met het beschikbaar stellen van budgetten voor investeringen in het klimaatbeheer in het gemeentehuis en de kantoren in Bachten Vaete.


- Unaniem ingestemd met de verordening Wet Inburgering gemeente Reimerswaal en kennisgenomen van de bijbehorende notitie over de uitvoering van deze wet.


- Unaniem ingestemd met de jaarrekening 2006 en de begroting voor 2008 van het OLAZ (afvalverwerkingsbedrijf)

Verder heeft de raad kennisgenomen van 6 ingekomen stukken en 3 mededelingen. Een overzicht daarvan kunt u raadplegen op de website of in het gemeentehuis.
Één van de ingekomen stukken betrof de evaluatie van de inkooptrajecten van 2006. Op verzoek van de de raad wordt dit onderwerp geagendeerd in een opinieraad. De raad wil dan in gesprek gaan met het college over de voordelen van de deelname van de gemeente aan het Inkoopbureau West Brabant.

De woordelijke notulen van deze vergadering zullen, naar verwachting, worden vastgesteld in de volgende besluitraadsvergadering (21 augustus 2007).

' 5 leden van de raad waren afwezig (één van de PvdA, het CDA, LR en twee van de SGP). Er konden dus 14 stemmen worden uitgebracht.

Print dit bericht

Getimmer in de speeltuin>>