Nederlandse Tafeltennisbond


Geen echte verrassingen bij de halve finalesvan de Jeugdcup.


02-07-2007
Alle vier poulewinnaars plaatsten zich voor de finales. Zowel de meisjes als de jongens van West hadden geen problemen, de meisjes droogden Holland Noord met 11-2 af, en in de andere halve finale nam Oost duidelijk afstand van Gelre: 11-4. De jongens had Midden weinig in te brengen tegen West, 11-2. Gelre bereikte de jongens-finale door een 11-5 overwinning op Limburg. In de finale van de meisjes liep West na twee keer winst in het dubbel gemakkelijk uit naar 4-1, alleen Alice Barendrecht wist tegen te scoren door Jasminka Oeij te verslaan. Via 6-2 (winst van Janninka Kin in vieren op Damelsa Basie) liep West uit naar 7-3 (3-0 winst van Alice Barendecht tegen Selma Bibuljica). De welpen van West Nikky Eerland, Anthira van Wensveen en Sanne de Hoop waren ongenaakbaar en lieten geen punt liggen. Voor de pupillen van Oost werd het daardoor een te zware opgave, ondanks de goede overwinningen. Via 8-4 (2^de winst van Janinka, ditmaal tegen Jasminka), werd het 10-4. Aan Selma Bibuljica was het de eer om, door winst op Janninka voor de vierde keer op rij de titel naar West te brengen: 11-4.

In de strijd om het brons waren Holland Noord en Gelre volkomen aan elkaar gewaagd. Na een 4-3 en 5-4 voorsprong in het voordeel van Holland Noord, nam Gelre bij 5-6 en 6-7 het voortouw over. Holland Noord kwam terug 8-7, maar weer kwam Gelre terug: via 8-9 en 9-10. Holland Noord pakte echter de laatste strohalm en het laatste punt en maakte de stand daarmee gelijk en won op games nog de bronzen podiumplek.
Limburg eiste de 5^de plaats voor zich op door een gedecideerde overwinning tegen Noord: 11-1. Midden eindigde op de zevende plaats.

De favoriete jongens van West lieten geen twijfel bestaan over hun ambities. In een mooi dubbelspel van Martin Katchanov en Laurens Tromer tegen Bas Hensbergen trokken ze in de vijfde game aan het langste eind en West liep hierna simpel uit naar een 4-0 voorsprong. Jelco van Grunsven toonde in een ware thriller tegen Hugo Elsing een echte vechtersmentaliteit en trok in een zeer emotionele partij de vijfde game naar zich toe. De wedstrijd leek hierna volledig te kantelen. Rens Peters liet geen spaan heel van David Gribnau (3-0). En Bas Hensbergen schoof in een vijfgamer Raiko Gommerts aan de kant waarmee de stand op 3-4 kwam. Cody Asbroek liet hierna op 1-1 in games de kans liggen tegen Laurens van Raadshoven de stand helemaal gelijk te trekken. Martin Katchanov pakte de draad weer op en bracht West op een schijnbaar veilige voorsprong 3-6. Bas pakte ook zijn 2^de wedstrijd, tegen Laurens en de wedstrijd kwam via 4-7 op 5-8. Weer leek er geen vuiltje aan de lucht voor West. Maar wederom kwam Gelre terug van 6-8 naar 7-8. En Cody Asboek kwam zelfs met 2-0 voor in games. Maar een wederopstanding van de kleine vechtjas David Gribnau bezorgde West een verlossende 7-9 voorsprong. Hierna was de weerstand van Gelre eindelijk gebroken en West liep relatief makkelijk uit naar een 7-11 overwinning.

Het verrassend sterke Midden pakte bij de jongens het brons in een 11-7 overwinning tegen Limburg. Bij 7-1 achterstand kwam Limburg weer helemaal terug in de wedstrijd. Het werd 7-3, 8-4, 8-5 en 8-6. Door belangrijk winstpartijen van Dennis South en van Roy Kapel kwam Midden op een comfortabele 10-6 voorsprong. Op game-gemiddelde waren de Midden-spelers al binnen, maar door een laatste overwinning van Kevin Ranselaar haalde Midden met het 11^de punt de podiumplaats binnen. Oost behaalde door een 11-3 overwinning op Noord de vijfde plaats en kwam daarmee uit op de beste plaats ooit. Holland Noord, de winnaar van 2004 en 2006 zakte ver terug en eindigde op de 7^de plaats.

Alle uitslagen zijnweer te vinden op Toernooien > Uitslagen.