Provincie Limburg

Persberichten

Subsidie voor trainen en begeleiden potentieel hoogwaardige ondernemers
De Universiteit Maastricht Business School krijgt ruim 132.000,- subsidie van de Provincie Limburg voor het project Hoogstarters Maastricht Gazellentraject 2007-2009. De Universiteit Maastricht Business School gaat met deze subsidie potentieel hoogwaardige ondernemers trainen en begeleiden. In de komende drie jaar moet dit leiden tot minimaal 42 kennisintensieve hoogstarters waarvan drie topstarters, de zogenaamde gazellen. Deze bedrijven moeten een bijdrage leveren aan nieuwe vormen van kennisintensieve en duurzame werkgelegenheid.

De afgelopen vijf jaar heeft de UM Business School met het project Hoogstarters Maastricht flinke expertise ontwikkeld in het aanbieden van een kwalitatief hoogwaardige begeleiding bij het starten van innovatieve ondernemingen in Zuid-Limburg. Dit project, dat een kwaliteitsslag heeft gemaakt, krijgt nu een vervolg en ontvangt van de Provincie Limburg in het kader van de Versnellingsagenda een subsidie van 132.471,-. Voor het project wordt tevens een beroep gedaan op EFRO D2-middelen.
Op basis van de opgedane ervaringen in de periode 2001-2006 is voor het Gazellentraject 2007-2009 gekozen voor een strikter deelnemersbeleid, een diepgaander selectiesysteem en een meer integraal concept topstarters. Bovendien is er meer aandacht dan voorheen voor begeleiding ná de start door middel van mentorschap en workshops. De kwaliteitsslag die voor dit project op het programma staat, moet eind 2009 resulteren in minimaal 42 (kennisintensieve) hoogstarters met drie zogenaamde gazellen. Gazellenbedrijven zijn startende bedrijven die binnen een periode van vier jaar groeien naar minimaal 10 ftes en/of een jaaromzet van 500.000,-. De overige starters zullen een minder fors groeipatroon in werkgelegenheid en omzet laten zien, maar desalnietemin een bijzonder waardevolle bijdrage leveren aan werkgelegenheid en ondernemersklimaat in Zuid-Limburg. De doelgroep betreft hoger opgeleiden die geïnteresseerd zijn in (kennisintensief) ondernemerschap en in de regio Zuid-Limburg een onderneming willen starten of gestart zijn (maar niet langer dan vijf jaar staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel). De uitvoering van het project is in handen van UM Business School. Zij werkt hierbij nauw samen met LIOF, Syntens, Kamer van Koophandel, Team Venlo, UM Holding en Biomedbooster.

2-7-2007 09:38