Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Ongeval tijdens ringrijderij; twee gewonden

Ermelo, 02-07-2007 o Tijdens de jaarlijkse ringrijderij is zaterdagavond in het centrum van Ermelo een koets met twee paarden op hol geslagen. De koets reed het publiek in en hierdoor raakte een toeschouwster gewond. Toen de koets even later tegen een geparkeerd staande auto botste, raakte de koetsier zwaar gewond. De politie onderzoekt het ongeval.

Het ongeval werd even voor 20.30 uur gemeld. Uit een voorlopig onderzoek is gebleken dat tijdens de rit op de Stationsstraat de paarden van de koets op hol zijn geslagen en het gheel op de hoek met de Pastorieweg het trottoir op is gereden. Van het hier aanwezige publiek werd een 66-jarige Ermelose aangereden en zij raakte gewond en liep onder meer een bloedende hoofdwond op.

De koets met daarop de koetsier en een bijrijdsters vervolgden hun ongeluksrit via de Pastorieweg en daar botste de koets tegen een geparkeerd staande auto. Beide mensen op de bok werden eraf geslingerd. De vrouw liep slechts enkele schrammen op. De koetsier, een 32-jarige man uit Putten, zat kennelijk in de teugels vast en werd enkele meters meegesleept waarna hij zwaar gewond bleef liggen.

De Ermelose is naar het St. Jansdal gebracht en de koetsier is naar het UMC in Utrecht overgebracht. De paarden zijn enkele straten verder opgevangen en bleken geen letsel te hebben opgelopen.

Het gebeuren heeft, gezien de grote belangstelling voor het evenement, voor de nodige beroering onder het publiek gezorgd. Mensen die moeite met de verwerking ervan hebben, kunnen contact het Bureau Slachtofferhulp opnemen.

De verkeersongevallendienst heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld.