Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Autokrakers actief

Vorden/Ruurlo, 02-07-2007 * Vrijdagmiddag (30/06) zijn op diverse plaatsen in Vorden en Ruurlo autokrakers actief geweest. Diverse gedupeerden hebben inmiddels aangifte gedaan, waarbij waardevolle en persoonlijke spullen uit de auto?s werden gehaald.

Het is de frustratie van ieder autobezitter wanneer deze na terugkomst bij de auto merkt dat er is ingebroken. Vrijdag halverwege de middag sloegen autodieven in het centrum van Vorden toe. Bij één supermarkt werd het slot van een auto geforceerd, bij een andere supermarkt bleek de auto niet afgesloten. Er zijn handtassen met persoonlijke spullen gestolen.

Later op de middag werd er bij het doolhof en het kasteel in Ruurlo en bij een horecagelegenheid aan de Hengeloseweg ook in auto?s ingebroken. Vooral bij de laatste gelegenheid verdwenen een navigatiesysteem, digitale camera, tas met portemonnee.

De politie adviseert om nooit waardevolle spullen in de auto achter te laten en altijd aangifte te doen. De politie is een onderzoek gestart en hoopt op tips van het publiek. Men kan bellen met 0900 - 8844.