Persberichten stad Utrecht, 10.30 uur

Utrecht, 02-07-2007

Straatroof

UTRECHT Zondagavond vond op de Amsterdamsestraatweg een beroving plaats waarbij een man het slachtoffer werd.

Omstreeks 21.50 uur liep een 39-jarige man uit Schiedam met de dagopbrengst van een winkel over de Amsterdamsestraatweg. Op het moment dat hij zijn auto in wilde stappen kwam een bromfiets met twee personen aanrijden. De bestuurder reed met hoge snelheid langs de man. Op het moment van passeren greep de passagier de tas van de man. Het tweetal reed weg in de richting van Maarssen.

De politie is op zoek naar getuigen van deze straatroof. Heeft u informatie belt u dan met de politie van het bureau Utrecht noord, tel.: 0900 88 44.

Aangehouden voor vernieling

UTRECHT De politie heeft zondagmiddag twee jongens aangehouden omdat zij ruiten van een schoolgebouw hadden ingegooid.

Getuigen zagen omstreeks 17.35 uur twee kinderen met stenen ruiten van een schoolgebouw aan de Abstederdijk ingooien. De politie kwam ter plaatse maar trof de jongens niet meer aan.

Aan de hand van de opgegeven signalementen werd het tweetal 13 en 16 jaar oud beiden uit Utrecht - op de Orionstraat aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Op het bureau bleek dat de 13-jarige jongen verantwoordelijk was voor de vernielingen.

Monument vernield

UTRECHT Zondagavond hebben jongeren een oorlogsmonument aan de Cornelis van Maasdijkstraat vernield.

Getuigen belden omstreeks 20.40 uur naar de politie omdat men zag dat een groep jongeren met een moker het oorlogsmonument aan de Cornelis van Maasdijkstraat aan het vernielen was. Ter plaatse bleek dat de groep was verdwenen. Getuigen verklaarden dat de groep op de fiets in de richting van de Amsterdamsestraatweg was gereden. Bij het zien van de politie verspreidden de jongeren zich om zo uit handen van de politie te kunnen blijven.

Uiteindelijk werd een 14 en 15 jarige jongen uit Utrecht op de Lelimanstraat aangehouden. Op de Mulderstraat werden nog twee verdachten 14 en 15 jaar uit Utrecht aangehouden. De laatste verdachte, 15 jaar uit Utrecht, werd op de Amsterdamsestraatweg aangehouden.

De kinderen werden voor verhoor ingesloten op het bureau. Van het vliegeniersmonument uit de Tweede Wereld oorlog is een groot deel vernield. De politie is een onderzoek gestart naar wie van de jongeren verantwoordelijk is voor de vernieling.

Aangehouden voor brandstichting

UTRECHT Zondagavond heeft de politie twee jongens aangehouden omdat zij brand hadden gesticht bij een school aan de Faustdreef.

Omstreeks 18.05 uur kreeg de politie een melding van een getuige dat twee jongens een deken op de vensterbank van de school hadden gelegd en de deken in brand hadden gestolen. Ter plaatse had een getuige de brandende deken inmiddels geblust. Aan de hand van de opgegeven signalementen konden de twee jongens 16 en 18 jaar uit Utrecht op de Zamenhofdreef worden aangehouden.

Vreemde man op de boot

UTRECHT Zondagmiddag heeft de politie een man aangehouden die op een boot van een ander in slaap was gevallen.

Een 45-jarige booteigenaar kwam omstreeks 14.55 uur bij zijn boot aan de Weerdsingel. De man trof in zijn boot een wildvreemde man aan. De man lag te slapen en reageerde niet. De politie werd ingeschakeld en sommeerde de man meerdere malen de boot te verlaten. Uiteindelijk moest de 44-jarige man uit Utrecht geholpen worden door de agenten. De man had in korte tijd de boot helemaal bevuild en vernield. Hij werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.